Halsteren

Grote carnavalsevenementen nu ook in Halsteren afgelast

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Stichting Alterse Carnaval heeft besloten de grote carnavalsevenementen van Halsteren niet door te laten gaan. Er is komend voorjaar geen Braobanse Wal Optocht, Broojeval, Kadetjesbal, Intocht of Kindervastelaoved. De stichting is wel van plan de Vastelaoved te vieren, maar het is nog niet duidelijk hoe dit aangepaste carnavalsfeest er uit gaat zien.

Door: Bianca van Vugt

Een groot deel van de carnavalsevenementen in Halsteren gaat komend jaar niet door. Dat heeft de Stichting Alterse Carnaval bekend gemaakt op haar Facebookpagina. De coronacrisis heeft een streep gehaald door alle grote evenementen en ook Halsteren ontkomt er niet aan. “Op nummer 1 staat bij de Stichting Alterse Carnaval altijd de veiligheid en gezondheid van de vrijwilligers en het publiek,” schrijft het bestuur.

Geen Braobanse Wal Optocht

De stichting heeft gekeken naar de landelijke en lokale richtlijnen van de overheid. En bekeken of de geplande evenementen binnen die richtlijnen zouden passen. En dat lukt in veel gevallen niet. “Wij hebben dan ook helaas het besluit moeten nemen dat de Braobanse Wal Optocht in 2021 geen doorgang zal hebben,” laat de stichting weten.

De Spinolen, zoals de inwoners van Halsteren heten tijdens carnaval, moeten het niet alleen zonder optocht doen. Ook het Broojebal, Kadetjesbal, de Intocht en Kindervastelaoved zijn afgelast. Er komt wel gewoon een carnavalsmotto. De Stichting Alterse Carnaval maakt het motto op 1 november bekend. En op 11-11 kiezen de leden wel een Prins en Grootste Boer, maar dan in besloten kring.

Leut op een andere manier

Net als in andere plaatsen doen carnavalsliefhebbers in Halsteren er alles aan om op de één of andere manier toch een leutfeest te kunnen houden. “De Vastelaoved 2021 zal anders zijn dan andere jaren, maar als Stichting Alterse Carnaval zullen wij proberen om de leut op een andere manier op Altere te brengen,” aldus het stichtingsbestuur.