Roosendaal

Grote metamorfose voor Josephwijk in Roosendaal

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Onder het genot van een hapje en een drankje is donderdagavond fase 1 van het project ‘Onze Tuinen’ gevierd. Het project in de Roosendaalse Josephwijk moet ervoor zorgen dat de wijk een stuk groener én duurzamer wordt.

Een van de oudste wijken in Roosendaal krijgt een nieuw gezicht. “We zijn heel blij en trots op het project. We kunnen hiermee veel huurders en toekomstig huurders verwelkomen”, vertelt Karo van Dongen van woningcorporatie Alwel. In de wijk stonden meer dan tweehonderd woningen, allemaal afkomstig uit de vorige eeuw. “Daardoor waren ze wel aan vervanging toe.”

Groen én duurzaam

Meer groen en duurzaamheid staan voorop bij deze grote metamorfose. Alle woningen krijgen zonnepanelen en zullen gasloos zijn. “Het wordt een hele andere andere wijk, dit hebben we ook uitgelegd aan de bewoners.”

De omgeving krijgt door al het groen een compleet nieuw uiterlijk. “Ik denk denk dat het voor veel bewoners wel wennen gaat worden, maar als je het mij vraagt gaan ze erop vooruit”, verklaart Van Dongen.

Volop bouwen

Zo’n 229 woningen worden gesloopt, een groot deel is al tegen de vlakte. Daar komen tweehonderd woningen voor terug. Het gaat om zowel koop- als huurwoningen. De eerste huizen zijn zelfs al in opbouw.

“Een aantal toekomstige bewoners hopen in september al in hun nieuwe huis te kunnen”, vertelt Van Dongen. “Maar ik denk dat het nog wel iets langer gaat duren. De bouw verloopt voorspoedig, maar je krijgt altijd nog wat tegenslagen. Ik verwacht dat tegen het einde van het jaar zeker de eerste huizen opgeleverd worden.” En als alles meezit zijn de laatste huizen in 2026 klaar om bewoond te worden.

Lees ook: Alwel en Hazenberg/TBI gaan de Josephwijk nieuw leven inblazen Lees ook: Nieuwe Josephwijk wordt groene long van Roosendaal