Halsteren

Halsteren en Lepelstraat schrappen optocht: ‘Naar de kerk mag hopelijk wel’

Laura Vermunt Laura Vermunt

In Halsteren en Lepelstraat gaan niet alle geplande activiteiten tijdens Vastelaoved en Karnaval door. Zo zal er onder andere geen optocht door de straten gaan. Net als vorig jaar, is door corona niet alles mogelijk. Maar niet alle evenementen zijn van de baan. Zo hoopt Lepelstraat op een Karnavalsmis en zal de stichting Alterse Carnaval de leut op een andere manier proberen te brengen.

Het bestuur in Halsteren heeft alle geplande activiteiten tegen het licht gehouden. Maar ondanks de pas aangekondigde versoepelingen en de eerder genomen besluiten van bevriende stichtingen, moesten zij dan toch met pijn in hun hart beslissen dat de Brabantse Wal Optocht niet door kan gaan.

De leut op een andere manier brengen

Naast de intocht, gaat ook het Broojebal, Kadetjesbal en de Kindervastelaoved niet door. Het komt voor de stichting ook niet geheel als een verrassing. “De Vastelaoved 2022 zal nog niet als vanouds zijn, maar dat hadden wij ergens ook al wel op de klompen van onze Spinool kunnen aanvoelen. Als Stichting Alterse Carnaval zullen wij proberen om de leut op een andere manier toch op Altere te brengen.”

Hoewel ze in Lepelstraat hopen op een Karnavalsmis, is dit weekend het eerste evenement afgelast. Het openingsbal, het begin van het Straotse Karnaval, gaat dit jaar niet door. Ook andere bals, zoals het Bessembindersbal en het Pielekesbal, zijn net als de Kinderoptocht uit de agenda geschrapt.

Het is triest voor alle bouwers.

Over het afgelasten van de optocht is de Stichting Straotse Karnaval somber gestemd. “Het is triest voor alle bouwers die voor het tweede jaar geen wagen kunnen presenteren.” Maar dit jaar wil de stichting wel op een ludieke manier van zich laten horen. “Blijf ons volgen op Facebook, waar we zoveel mogelijk informatie en aankondigingen zullen plaatsen.”

Lepelstraters kunnen wel De Straotse Karnavalskrant op 19 februari in hun bus verwachten. En ook kan er dit jaar meegezongen worden met het nieuwe Straotse liedje, wat op een ludieke manier binnenkort gepresenteerd zal worden.