Halsteren

Halsterse boerderij opent deuren tijdens Open Boerderijdagen

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Verschillende soorten vla proeven, kraampjes en vrolijke koeien. Zo’n zeventig melkveebedrijven in Nederland openden maandag hun deuren tijdens de Open Boerderijdagen. Op deze dag waren er allerlei leuke en leerzame activiteiten op en rond de boerderijen te beleven. Ook boerderij Het Hof uit Halsteren opende haar deuren.

Het is de dertiende keer – van de zeventien edities – dat de familie Oerlemans de deuren van haar boerderij opent tijdens de Open Boerderijdagen. “Vandaag mochten onze koeien ook voor het eerst naar buiten”, vertelt Mieke Oerlemans. “Daar waren ze wel blij mee, ze werden een beetje vervelend op stal.”

Normaliter gaan de koeien al vroeger naar buiten. “Maar het was echt extreem nat. De koeien zijn in oktober naar binnen gegaan. Ze hebben eigenlijk te lang binnen gestaan.” Het Hof heeft ongeveer 130 koeien.

Naast dat Het Hof een melkveebedrijf is, vindt er ook dagbesteding plaats. “We willen mensen hier daginvulling geven, maar het is ook een stukje re-integratie”, vertelt Peter Oerlemans. “Onze doelgroep ligt bij verslavingen, maar er komen ook mensen met een verstandelijke beperking of een burn out.” En dat zeven dagen per week.

Ondanks het wisselvallige weer is de boerderij goed bezocht op pinkstermaandag. ‘s Middags stond de teller op ongeveer tweeduizend bezoekers.