Halsteren

Halsterseweg vanaf maandag afgesloten, fietsers worden omgeleid

Art Impression van de vernieuwde Halsterseweg

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Bergen op Zoom begint maandag met de werkzaamheden aan de Halsterseweg. Een immens karwei wat tot in 2020 in fases wordt uitgevoerd. Vooral voor de fietsers zal er veel overlast zijn.

De Halsterseweg wordt een fietsstraat. En dat betekent dat automobilisten te gast zijn en de fietser in alle gevallen voorrang heeft. Het is niet verwonderlijk dat er gekozen is voor deze opzet. Dagelijks fietsen gemiddeld 3.500 mensen door de straat, waarvan het merendeel scholieren. Met de nieuwe herinrichting moet het straks een stuk veiliger worden op de Halsterseweg.

Omleiding

En maandag gaat dan eindelijk de schop in de grond. Er wordt gestart met de eerste fase, het gedeelte tussen de Randweg en de Pomonalaan/Burgerhout. Fietsers die naar Bergen op Zoom rijden worden vanaf de rotonde bij de Rode Schouw in Halsteren omgeleid via de Nieuwe Molenweg naar het viaduct over de Randweg Noord. Om de stad te bereiken kan je door de wijken Noordgeest en Tuinwijk.

De gemeente Bergen op Zoom zet verkeersregelaars in tijdens spitsuren. Fietsers worden op gevaarlijke punten begeleid. De omleiding die maandag begint duurt zeker tot het eind van dit jaar. De eerste fase moet in mei volgend jaar klaar zijn.