Roosendaal

Han van Midden stopt in 2024 als burgemeester van Roosendaal

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Burgemeester Han van Midden stopt als burgemeester van Roosendaal. Dat liet hij deze week weten aan de medewerkers van de gemeente. In het voorjaar van 2024 neemt hij afscheid van zijn functie.

“Het spijt me dit te moeten zeggen: ik vertrek als jullie burgemeester”, schrijft Van Midden in een brief aan alle inwoners van Roosendaal. “Ik ben immers een commitment van zes jaar aangegaan, maar zal eerder vertrekken.”

De reden van Van Midden zijn vertrek: hij gaat emigreren naar Curaçao, omdat zijn vriendin daar een baan aangeboden heeft gekregen. “Daar is een flinke voorbereidingstijd voor nodig, vandaar dat ik het nu al aan de Commissaris van de Koning, de gemeenteraad, het college, onze medewerkers en u vertel.”

Schrikken

Het nieuws was schrikken voor de rest van het college. “We betreuren zijn vertrek en respecteren zijn keuze om zijn gezin voorop te stellen”, reageert wethouder Evelien van der Star. “We bedanken Han voor zijn passievolle, geweldige inzet voor Roosendaal en onze dorpen.”

Dat de ambities en prioriteiten uit het collegeprogramma nu stilvallen zal niet gebeuren, meent Van der Star. “We blijven met onze burgemeester én jullie ijverig aan de slag om deze te verwezenlijken.”

Toegankelijk en bereikbaar

Han van Midden is burgemeester sinds 2019. Hij wilde graag toegankelijk en bereikbaar zijn, verbinding creëren en de leefbaarheid en veiligheid van Roosendaal verbeteren.

Het is nog niet bekend wat de officiële datum van zijn vertrek gaat zijn, maar het zal in ieder geval ergens in het voorjaar van 2024 zijn.

Lees ook: Han van Midden geïnstalleerd als burgemeester van Roosendaal Lees ook: The Loods eert éénjarig jubileum burgemeester Han van Midden met kunstwerk Lees ook: Carnavalskraker van burgemeesters Han en Frank: ‘We zijn dikke matties’