Bergen op Zoom

Tot vrijdag geen treinen tussen Bergen op Zoom en Roosendaal door botsing

Foto: Omroep Brabant

Han Verbeem Han Verbeem

De herstelwerkzaamheden aan het spoor bij Bergen op Zoom, als gevolg van de botsing met de streekbus, duren nog tot vrijdagochtend half acht. Tot die tijd rijden er geen treinen tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. ProRail meldde eerder dat de werkzaamheden tot donderdagmiddag zouden duren, maar heeft langer nodig voor reparaties.

“De werkzaamheden zijn groot en vragen dus tijd”, aldus ProRail. Zo moet er driehonderd meter spoor hersteld worden en een compleet nieuwe overweg worden geplaatst. Eerder nog meldde ProRail dat er geen schade aan de bovenleiding zou zijn. Inmiddels blijkt dat de omvang van de verwoestende botsing groter is dan verwacht.

Maandag rond kwart voor tien reed de trein van Bergen op Zoom richting Roosendaal frontaal op een lege streekbus van Connexion uit Zeeland, die stilstond op de spoorovergang aan de Marconilaan. Mogelijk was de bus defect, aldus de politie. De 67-jarige chauffeur zou weliswaar door groen zijn gereden, maar vervolgens viel de bus op het spoor stil, waarna de spoorbomen omlaag gingen. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen. Twee treinreizigers liepen lichte hoofdpijnklachten op.

Engeltje

“Hier hebben meerdere mensen een engeltje op hun schouders gehad”, aldus bestuurslid John Voppen van ProRail. “Dit had een dramatische dag voor het spoor kunnen worden.” Hoewel er geen gewonden zijn, spreekt Voppen van “een traumatische ervaring” voor de treinmachinist en de buschauffeur. Zij krijgen nu professionele begeleiding.

Op het traject worden stop- en snelbussen ingezet. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van een uur of meer. Tegelijk is voor woensdag een driedaagse staking in het streekvervoer aangekondigd, waarmee die dag het openbaar vervoer in de regio nauwelijks bereikbaar is.

Lees ook: Trein rijdt bus finaal doormidden: ravage is enorm, maar er zijn geen gewonden Lees ook: Woensdag, donderdag en vrijdag geen bussen in streekvervoer door staking