Roosendaal

Het Roosendaals Treffen gaat in 2023 toch door

Kitty Joachems Kitty Joachems

Het zag er even naar uit dat er dit jaar geen Roosendaals Treffen zou komen. En het leek er zelfs op dat het doek definitief gevallen was of dat het evenement op zijn minst een aantal jaren doorgeschoven zou worden. Maar vorige week had raadslid Gert-Jan van Oosterbosch van de Roosendaalse Lijst dan toch goed nieuws te melden. Het Roosendaals Treffen gaat door.

Het Roosendaals Treffen is een evenement in het centrum van Roosendaal waarbij verenigingen, stichtingen en andere organisaties die geen commercieel belang hebben, zich presenteren. Ze bemannen een stand en/of geven demonstraties waardoor ze aan het publiek uitleggen en laten zien wat ze doen. Het was in het verleden een populair evenement wat kon rekenen op veel deelnemers en heel veel bezoekers.

Afgeblazen

De laatste editie is alweer even geleden. Het evenement werd eens per twee jaar georganiseerd maar de laatste jaren werd het evenement steeds afgeblazen. Soms door slecht weer, één keer vanwege de feestelijkheden rondom 750 jaar Roosendaal en daarna door corona.

Geen genoegen

De gemeente leek eigenlijk al besloten te hebben dat het Roosendaals Treffen niet meer terugkomt. Maar daar nam Van Oosterbosch niet zomaar genoegen mee. Hij vroeg, namens zijn partij, aan het college of er geen mogelijkheden zijn om het Treffen toch door te laten gaan.

Het moet fantastisch worden

Dat werd door de overige fracties goed ontvangen. Tijdens de raadsvergadering lieten ze weten mee te willen helpen om het Roosendaals Treffen nieuw leven in te blazen. Zoveel enthousiasme deed wethouder Sanneke Vermeulen besluiten om die poging te ondersteunen. Ze stelde daarbij wel voorwaarden. “Het Roosendaals Treffen komt er dit jaar alleen als het kwalitatief goed kan. Het moet net zo fantastisch worden als het de afgelopen keren was”, benadrukt ze.

Lees ook: Met een beetje mazzel komt er dit jaar toch nog een Roosendaals Treffen

De inschrijving is geopend

“We hebben na die vergadering met een aantal raadsleden en een aantal collega’s van de gemeente een werkgroep gevormd om te kijken of we toch een nieuwe editie kunnen organiseren”, vertelt Van Oosterbosch in Het Fractiehuis op ZuidWest FM. “En het is gelukt. De datum staat ook vast en de inschrijving is geopend. Op zondag 17 september kunnen deelnemers en bezoekers weer genieten van het vertrouwde Roosendaals Treffen.”

De eenvoud maakt het mooi

Om de kwaliteit te kunnen bieden die Roosendaal van het Treffen gewend is heeft de werkgroep contact gezocht met de organisatie die in het verleden het evenement organiseerde. “Zij hebben de draaiboeken nog liggen en wilden het ook dit jaar graag weer oppakken”, aldus Van Oosterbosch. “Als werkgroep hielden we steeds in het achterhoofd dat de eenvoud het mooi maakt. Dat is de kracht van het Roosendaals Treffen.”

De eerste inschrijving is een feit

Met het oog op het enthousiasme van alle Roosendaalse politici lijkt het wel zeker dat alle partijen zich inschrijven als deelnemer. “Ik kreeg een uurtje geleden door dat de inschrijving geopend is en ik heb onze partij meteen ingeschreven. Dus de Roosendaalse Lijst is zeker van de partij. Zo snel kan het geregeld zijn”, lacht Van Oosterbosch.

Beluister hier het hele interview met Gert-Jan van Oosterbosch, raadslid Roosendaalse Lijst over het Roosendaals Treffen: