Halsteren

Het scheelde weinig, maar vanaf woensdag is het toch écht kermis in Halsteren

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Het zonnetje schijnt en op het weiland aan de Beeklaan zijn veel blije gezichten te zien. Even leek het niet door te gaan, de kermis in Halsteren. De bewoner van het landgoed, waar de kermis dit jaar gehouden zou worden, zag het niet zitten. Maar de kermis gaat nu door op het terrein aan de overkant van het landgoed.

Voor de kermisexploitanten maakt de nieuwe locatie geen verschil. “Of de lampjes nu hier branden of aan de overkant, de mensen komen er toch wel op af”, vertelt Patrick Vonck van de botsauto’s. Ze zijn vooral blij dat de kermis alsnog door kan gaan. “We hebben er ontzettend veel zin in”, vertelt Myra Brouwer van het eendjes vangen.

Afspraken

Omwonenden hadden bij de rechtbank bezwaar gemaakt om verschillende redenen, waaronder het hertenkampje wat heel dichtbij de oorspronkelijke locatie ligt. De hertjes zijn momenteel drachtig. De stress die de dieren door de harde geluiden krijgen kunnen dan zorgen voor vroeggeboortes.

Onderling hebben de kermisexploitanten afspraken gemaakt. Tijdens het evenement zullen ze letten op bijvoorbeeld de muziek en het volume hiervan. “We houden het geluid beheersbaar”, vervolgt Vonck. Brouwer heeft stiekem nog wel haar bedenkingen. “Ik denk dat de dieren het geluid alsnog zullen horen”, vertelt ze. “Maar zoveel lawaai maken wij niet. Ze komen ook nog een controle uitvoeren, dus het zal allemaal wel meevallen.”

De kermis is te bezoeken vanaf woensdag 3 mei tot en met zondag 7 mei. 

Er wordt druk opgebouwd in Halsteren.