Halsteren

In Halsteren gaan met carnaval de voetjes van de vloer: Loat ons danse!

Foto: © Stichting Alterse Carnaval

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het nieuwe carnavalsmotto voor Halsteren is Loat ons danse! Dat heeft de Stichting Alterse Carnaval zondag bekend gemaakt. De stichting hoopt dat het motto ruimte geeft om carnaval op verschillende manieren te vieren: op anderhalve meter afstand en zelfs thuis in je eentje.

Door: Bianca van Vugt

Coronacrisis of niet, sommige tradities zijn niet kapot te krijgen. Zo maakt Halsteren altijd op 1 november bekend wat het nieuwe carnavalsmotto is. En ook al is nog helemaal niet duidelijk hoe carnaval er volgend jaar uit gaat zien, er zal op één of andere manier gefeest worden. Dat staat voor de Stichting Alterse Carnaval wel vast. “D’n Vasteloaved vor 2021 zal anders weze dan andere jaore. Toch emme een motto waor ge alle kante mee op kunt,” zo belooft de stichting.

De Alterse Carnaval plaatste dit jaar een filmpje op haar website en op Facebook waarin het motto bekend gemaakt wordt. Op tekstbordjes verschijnt lettergreep voor lettergreep het korte motto: Loat ons danse! De stichting denkt dat dit motto breed inzetbaar is. “Mee dees motto kunde Vastelaoved houwe op oew eentje maor ok thuis meej oew gezin. En messchient, as ‘t kan, ok op 1,5 meter.”