Roosendaal

Informatiecentrum over zorg Huis van Morgen verhuist naar Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Huis van Morgen zit vanaf 1 februari niet meer in Bergen op Zoom, maar in Roosendaal. In het informatiecentrum kun je kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen in de zorg. Thuiszorg West-Brabant, TWB, gaat de dagelijkse gang van zaken rond het Huis van Morgen overnemen. Dat was nu in handen van de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Woensdrecht en Steenbergen. Om de paar jaar verhuisde het informatiecentrum binnen die vier gemeenten.

TWB wil in het Huis van Morgen samenwerken met andere zorgpartners. Zo kunnen ze kennis en informatie delen. Niet alleen met elkaar, maar ook met bewoners uit de streek. Hierdoor kunnen mensen zich langer zelf redden, of kunnen mantelzorgers beter zorgen voor hun familie of buren. In het Huis van Morgen kun je zien welke nieuwe hulpmiddelen er zijn, bijvoorbeeld om het makkelijker te maken om te gaan met beperkingen of om je veiliger te voelen.

Inwoners informeren en zorgprofessionals opleiden

“Het Huis van Morgen sluit naadloos aan bij de ambitie van de zorg om inwoners zo lang mogelijk verantwoord thuis te kunnen laten wonen. Dat is immers de plek waar mensen zich het best voelen,” aldus Christ-Jan Danen van TWB. “Innovaties zijn daarbij onmisbaar. We zetten ze nu al in en dat wordt in de toekomst alleen maar meer.” De TWB-bestuurder is dan ook blij met de kans om het Huis van Morgen te beheren.

Het Huis van Morgen is niet alleen een informatiecentrum voor inwoners van de vier gemeenten. Ook scholen die professionals opleiden voor de zorg kunnen gebruik maken van het Huis van Morgen. Hierdoor leren ze meteen al in hun opleiding over de nieuwste technieken en mogelijkheden.

In januari alleen telefonisch bereikbaar

TWB wil het makkelijk maken om even bij het Huis van Morgen binnen te lopen. Maar waar dat zal zijn, is nog niet duidelijk. TWB moet nog kiezen uit twee plekken in Roosendaal. Maar hierover zullen ze snel een knoop doorhakken, want de verhuizing is al in januari. Dan is het Huis van Morgen ook alleen maar telefonisch bereikbaar, via 088-560.32.88. Op 1 februari zouden dan de deuren op moeten kunnen op de nieuwe locatie van het Huis van Morgen. Meer informatie vind je op de website van het Huis van Morgen.

Lees ook: Huis van Morgen verhuist naar Bergen op Zoom Lees ook: Gemeente Woensdrecht gaat voor zorginnovaties Huis van Morgen Lees ook: Huis van Morgen in beheer van Bergen op Zoom en Roosendaal