Roosendaal

Inofec komende drie seizoenen hoofdsponsor RKVV Roosendaal

Maarten Elst Maarten Elst

De voetballers van het eerste elftal van RKVV Roosendaal spelen de komende drie seizoenen met Inofec op de borst. Dinsdagmiddag ondertekende de algemeen directeur van de meubelgigant en de voorzitter van de voetbalvereniging een contract. Bij Inofec staat gezondheid en bewegen hoog in het vaandel. Met het financieel ondersteunen van de naar eigen zeggen grootste sportvereniging van Roosendaal wil het zich vooral inzetten voor alle 1.500 leden van de club.

Algemeen directeur Bert Bakkeren blijkt van alle markten thuis te zijn. Nog niet zo lang geleden stond de directeur met een hockeystick in zijn handen een balletje te slaan bij hockeyvereniging Pelikaan. Nu houdt hij met hetzelfde gemak een balletje hoog op het hoofdveld van RKVV Roosendaal.

Logische keuze

Volgens Bakkeren is de keuze voor RKVV Roosendaal een logische. “We hebben gekozen om Roosendaalse sportverenigingen te gaan sponsoren”, vertelt de algemeen directeur van de meubelgigant. “Je hebt natuurlijk meerdere verenigingen in Roosendaal. We hebben specifiek RKVV Roosendaal als voetbalclub gekozen. Het is een echte Roosendaalse club met veel Roosendaalse spelers. Het is ook een grote club, ik denk wel de grootste club van Roosendaal.”

“Met betrekking tot de naamsbekendheidswens die we bij Inofec hebben in de regio is RKVV Roosendaal wel de meest geschikte club om onze naam aan te verbinden.” RKVV Roosendaal-voorzitter Jeroen van Beers vult aan: “En daar zijn we ontzettend blij mee.” Tot afgelopen seizoen prijkte chocolatier Tosca op de shirts van de voetbalvereniging. Nu staat een Roosendaals kantoormeubelenleverancier op de borst. “Vooral in deze tijd was het moeilijk om een nieuwe hoofdsponsor te vinden”, vervolgt Van Beers.

Gesprekken liepen al een halfjaar

De gesprekken tussen Inofec en RKVV Roosendaal lopen al een halfjaar. “We hebben elkaar vrij snel gevonden”, duidt de voorzitter. “Toen hebben we stappen gezet om Inofec als hoofdsponsor bij onze club te introduceren. Het vertrouwen naar mekaar was gelijk aanwezig.”

Wat Bakkeren betreft, blijft het niet bij Pelikaan en RKVV Roosendaal. Hij verklapt op de middenstip dat er nog een derde vereniging in aantocht is. “Er staat inderdaad nog één sportvereniging op de planning in Roosendaal. Daarnaast sponsoren we ook nog een golfclub en het professionele wielerteam van Jumbo-Visma. Dus ja, sport vinden wij heel belangrijk. Gezondheid, beweging, daar willen we graag onze naam aan verbinden.”

Opvallende sponsoruitingen

Net als bij hockeyvereniging Pelikaan, die haar sportpark deelt met onder meer RKVV Roosendaal, zijn er bij de voetbalvereniging opvallende sponsorborden te vinden. ‘Altijd lastig, Roosendaal-uit’, luidt het credo op één van de reclameborden. Wie het sportpark betreedt, stuit op een bord met de tekst ‘Welkom bij een opvallend goede vereniging’. Opvallend goed, de slogan van Inofec, lijkt meerdere malen terug te vinden op sportpark Hulsdonk.

“Het is een zeer opvallende sponsor”, bevestigt RKVV Roosendaal-voorzitter Van Beers. “De kreten kwamen op een gegeven moment bij ons in beeld. Ook de reclameborden. Wij als Roosendaalse club, ondanks het feit dat we de grootste vereniging binnen Roosendaal zijn, zijn wij ook wel heel terughoudend. We zijn een rustige club die niet altijd te hoog van de toren wil blazen. Maar toen de kreten vanuit Inofec binnenkwamen, hadden we zo iets van: ‘Het is ook terecht dat wij een opvallend goede club zijn’. We hebben niet voor niets ruim 1.400 leden. We staan bekend als een goed georganiseerde club. Het geeft een goede impuls. We vinden het fantastisch dat de kreten ophangen.”

Wie wordt de derde sportvereniging?

De pijlen zijn nu gericht op het voorstellen van het derde sponsorcontract, laat algemeen directeur Bakkeren doorschemeren. Tennisclub Tolberg en voetbalvereniging DVO’60 kunnen alvast van het lijstje worden geschrapt. “Nee, de volgende vereniging zit niet gevestigd op sportpark Hulsdonk”, verklapt Bakkeren. Welke club het wel is, laat de algemeen directeur nog in het midden. “Het gaat wederom een sportvereniging zijn waarmee we veel Roosendalers willen bereiken.”

Wederzijds vertrouwen

Inofec en RKVV Roosendaal hebben een contract ondertekend voor de komende drie seizoenen. “We vinden het vanuit de club belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is tussen sponsor en de club. Na die drie jaar hopen we er een goed gevoel aan over te houden. Mocht Inofec dan besluiten niet meer verder te willen als hoofdsponsor, dan hopen we ze op een andere manier binnen de club aan boord te houden. Daardoor is het belangrijk dat we elkaar blijven vinden in ideeën om elkaar te kunnen ontwikkelen.”

Lees ook: Inofec en hockeyvereniging Pelikaan slaan handen ineen: “Meer dan mouwsponsor”