Putte

Inspirerend en huiselijk: Een kijkje in het Coworking Café in Putte

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Ondernemers en werknemers die op zoek zijn naar een rustige en inspirerende werkplek, kunnen vanaf nu terecht in het Coworking Café in Putte. Coraline Steingueldoir is de initiatiefnemer van de werkplek in het voormalige woonzorgcomplex De Beukenhof.

Met haar netwerkclub Start2Bizz organiseert Steingueldoir al een aantal jaar netwerkbijeenkomsten. Op die bijeenkomsten leren ondernemers uit verschillende branches en verschillende landen elkaar kennen. De gemeente Woensdrecht ligt immers tegen de Belgische grens aan. “De makelaar die dit pand als antikraak in beheer heeft gekregen, vroeg aan mij of ik misschien een leuk idee had om tijdelijk iets met het pand te doen”, legt ze uit. Met in het achterhoofd de succesvolle coworkingdagen die ze eerder in Bergen op Zoom hield, besloot ze het Coworking Café op te zetten.

De Beukenhof

Voordat het zover was, was er nog flink wat werk te verzetten. “Toen ik in het pand kwam, was het volledig leeg. In maart zijn de voormalige bewoners vertrokken en er stond helemaal niks meer.” De zakenvrouw ging met hulp van vrienden en familie aan de slag om van de lege ruimte een sfeervolle werkplek te maken. Er kwamen tafels en stoelen, een bankstel, planten en zelfs een bar. “Alles om een huiselijke sfeer te creëren zodat mensen zich goed voelen en hier de hele dag willen vertoeven.”

Ik hoop dat mensen naar het Coworking Café komen als ze een productieve dag willen hebben

Vrijdag was het Coworking Café voor het eerst open. Nieuwsgierige buurtbewoners en ondernemers uit de nabije omgeving komen een kijkje nemen. Sommige bezoekers nemen een plantje mee voor Steingueldoir, waardoor de plek nog groener wordt dan het al was. “Ik hoop dat het echt een plek wordt waar mensen met elkaar kunnen verbinden, waar ze ontmoeten. Ik hoop hier zowel Belgen als Nederlanders te zien. Ik hoop dat mensen die een productieve dag willen naar hier komen en inspiratie en een leuke babbel kunnen hebben.”

Anti-kraak

Voor het Coworking Café wordt de grote centrale ruimte en een vergaderruimte gebruikt. Daarnaast wonen er een aantal mensen anti-kraak in de appartementen. De verdieping van het gebouw staat leeg. Naast een woon- en werkfunctie wil Steingueldoir dat het voormalige woonzorgcentrum ook een gemeenschapsfunctie krijgt. “Het pand staat ter beschikking aan mensen die een activiteit of een vergadering organiseren.”

Het Coworking Café is geopend op maandag, dinsdag en vrijdag van acht uur ‘s ochtends tot zes uur ‘s avonds. De andere dagen kunnen de grote ruimte en de vergaderzaal ook gehuurd worden voor verenigingen of voor ondernemers. “Het was een spannende tijd om dit op te starten en ik hoop dat heel veel mensen er plezier van zullen hebben.”

Lees ook: Inspirerend en huiselijk: Een kijkje in het Coworking Café in Putte