Bergen op Zoom

Kapsalon beschoten in Bergen op Zoom, gat zo groot als tennisbal in de ruit

Foto: Christian Traets Fotografie

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

Een kapsalon in de Kastanjelaan in Bergen op Zoom is vrijdagnacht beschoten. In de ruit van de zaak zit een gat zo groot als een tennisbal. In de zaak werd een kogelpunt ontdekt. Op straat lag een huls.

Rond kwart over een werd de politie gewaarschuwd dat er geschoten was in de Kastanjelaan. Toen werden geen hulzen of kogelinslagen aangetroffen. Rond twee uur kwam bij de meldkamer een tweede melding binnen van iemand die in de Kastanjelaan vier klappen hoorde. Toen de agenten weer aankwamen, zagen ze een kogelinslag in de ruit van de kapperszaak. In de zaak werd een deel van een kogel aangetroffen. Op straat lag een huls.

Omroep Brabant meldt dat er een buurtonderzoek is ingesteld.

Jaar geleden ook al raak

Een jaar geleden was het ook al raak in deze buurt. Toen werd een 55-jarige man neergeschoten op de Wouwsestraatweg, vlakbij de Kastanjelaan. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Deze schietpartij vond plaats vlakbij theehuis De Theepot. De burgemeester sloot dit theehuis vervolgens ‘op grond van politie-informatie en vanwege de verstoring van de Openbare Orde en Veiligheid’.

Eerder die avond werd er ook geschoten op de Jan Dercksstraat, zo’n anderhalve kilometer verderop.

Lees ook: Schietpartijen aan Wouwse­straat­weg en Jan Dercks­straat in Bergen op Zoom Lees ook: Slachtoffer schietpartij Bergen op Zoom alsnog overleden Lees ook: Bewoners Wouwsestraatweg in Bergen op Zoom willen theehuis weg na schietpartij