Halderberge

Kees van Nijnatten grote winnaar Halderbergse cultuurprijzen

Kees van Nijnatten aan het werk voor ZuidWest TV (foto via Facebook)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De winnaar van de Cultuurprijs Publiek Halderberge 2023 is filmmaker Kees van Nijnatten uit Oud Gastel. Hij won met 57 procent van de stemmen. En ook de Cultuurprijs Vakjury Halderberge gaat dit jaar naar Van Nijnatten. Dat werd vrijdagavond bekend gemaakt tijdens de afsluitingsavond van de Halderbergse Cultuurmaand.

De jury noemt Van Nijnatten een gepassioneerd filmmaker. “Hij begon zijn carrière bij de lokale omroep als onderdeel van de tv-ploef Loos, later HOS, Ons West-Brabant en ZuidWest TV”, legt ze uit. “Sinds 2008 werkt hij als vrijwillig filmer bij de omroep. In die jaren heeft hij maatschappelijk veel betekend voor de inwoners van Halderberge. Met zijn vele films zorgt hij bovendien voor een prachtig tijdsbeeld van de gemeente.”

De filmmaker is onder andere verantwoordelijk voor het Klimaatjournaal, het filmen van carnavalsoptochten en de ZuidWest TV serie Bijzondere Verzamelingen. Ook filmt hij al jaren promotiemateriaal voor de Halderbergse Cultuurprijs.

Afsluitingsavond Halderbergse Cultuurmaand

Ieder jaar maken de gemeente en de vakjury voor de Cultuurprijzen Halderberge de winnaars bekend tijdens de afsluitingsavond van de Halderbergse Cultuurmaand. Het gaat om de prijzen Cultuurprijs Vakjury Halderberge en de Cultuurprijs Publiek Halderberge, die dit jaar dus allebei door Van Nijnatten zijn gewonnen. Naast Van Nijnatten waren Annemarie Tromp en Co Vergouwen genomineerd. De Oeuvreprijs 2023 is dit jaar aan Eddy Janssen uitgereikt.

Tijdens de afsluitingsavond is ook stilgestaan bij de bijzonderheden van de Cultuurmaand. Daarnaast zijn de jury en de werkgroep bedankt, en gaf Gino Kriesels, winnaar van de Jeugd Cultuurprijs, een optreden.

Lees ook: Van Nijnatten, Tromp en Vergouwen genomineerd voor Cultuurprijs Halderberge Lees ook: Eddy Janssen krijgt Oeuvre Cultuurprijs Halderberge, Jeugdprijs voor Gino Kriesels