Roosendaal

Ken je jongeren die veel doen voor samenleving? Nomineer ze voor Jongerenroos

Luke Govers en Roman Roks, winnaars van de Jongerenroos 2021

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Je kunt weer jongeren uit de gemeente Roosendaal nomineren voor de Jongerenroos. Deze prijs gaat naar iemand die veel betekent voor anderen. De gemeente Roosendaal zoekt weer goede kandidaten voor de Jongerenroos. Je kunt nog tot 11 november mensen nomineren. Ze moeten dan wel jonger zijn dan 25 jaar.

De gemeente Roosendaal wil graag dat jongeren erkenning krijgen voor het werk dat ze doen voor de samenleving. “En daarnaast is het een aanmoediging om hier mee door te gaan en andere jongeren aan te sporen hetzelfde te doen,” laat de gemeente weten. Er is wel een belangrijke eis waar een jongere aan moet voldoen om kans te maken op de Jongerenroos: de activiteit of het werk wat je doet, moet echt bijzonder zijn.

Een heldendaad scoort natuurlijk altijd goed. Maar het kan juist ook in de dagelijkse dingen zitten. Als voorbeeld noemt de gemeente het helpen van ouderen en mensen met een ziekte of handicap. Of het organiseren van activiteiten die belangrijk zijn voor de samenleving. Ook vrijwilligerswerk bij een vereniging telt mee. Net als het bespreekbaar maken van lastige onderwerpen, zoals pesten, alcoholgebruik, inclusie of zinloos geweld.

Jonge vrijwilligers zijn het fundament voor de toekomst van onze gemeente!

Menno Nefs is oud-winnaar van de Jongerenroos en is tegenwoordig raadslid voor de VVD in Roosendaal. Hij is trots op het winnen van de prijs. “Het is een extra erkenning van je werk. Het is daarnaast ook vooral een aanmoedigingsprijs, om door te blijven gaan met de goede dingen die je als jongere voor Roosendaal hebt betekent,” vertelt hij. “Daarom hoop ik dat vele jongeren die zich vrijwillig inzetten binnen onze stad of dorpen deze erkenning mogen ontvangen. Jonge vrijwilligers zijn het fundament voor de toekomst van onze gemeente!”

Burgemeester en wethouders bepalen pas wie de Jongerenroos krijgt, nadat ze hebben overlegd met de Jongerenraad. De leden van de Jongerenraad mogen advies geven over hun favoriete kandidaat. Per jaar kunnen er maximaal vijf mensen de Jongerenroos winnen. Je kunt jezelf of iemand anders aanmelden via de website van de gemeente Roosendaal. En dat kan tot uiterlijk 11 november.

Lees ook: Jongerenroos voor Luke Govers en Roman Roks Lees ook: Jongerenroos voor Dutch Bears, Van Loveren en Opmeer Lees ook: Menno Nefs krijgt eerste Jongerenroos van Roosendaal