Bergen op Zoom

Kermisseizoen is begonnen: aftrap op Paaskermis in Bergen op Zoom

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een thuisfeestje voor de Bergse kermisexploitanten, want de Paaskermis is weer begonnen. Alle attracties staan fris en fruitig te blinken op de Boulevard van Bergen op Zoom. “Voor velen is dit het begin van een mooi kermisseizoen!”

Er staan bijna veertig attracties op de Boulevard. “Eén is echt heel spectaculair”, vertelt kermisorganisator Frank Vale trots. Want dat is Vale zijn doel, om iedere keer een andere bijzondere actie naar de kermis te halen. “Dit jaar hebben we de Air Race Bungee. Daarin word je zo’n vijftig tot zestig meter de lucht ingeschoten.”

Natuurlijk zijn er ook weer de klassieke attracties, zoals de Rupsbaan, de Deca Dance en de Mega Polyp. “Voor de kinderen hebben we onder andere de mini cars en trampolines. En op zondag komen Buurman en Buurman langs!”

Corona

Net zoals tijdens de coronajaren heeft de kermis een looproute, en is het terrein omheind met een hek. “Bezoekers gaven aan dit prettig te vinden, dus dat hebben we er gewoon ingehouden.” De ingang is aan de kant van La Playa, daar is tevens de fietsenstalling. “Corona heeft ons sowieso best wel mooie dingen opgebracht, daardoor zijn we ook op de Boulevard terechtgekomen. Iets wat ik al jaren wilde.”

Poffertjeskraam

Aan het einde van de route staat er nog iets waar Vale erg blij mee is. “De poffertjeskraam is weer terug van weg geweest, met een groot terras.” Bezoekers kunnen daar genieten van een lekkere portie poffertjes, en kijken naar de durfallen die in de Air Race Bungee gaan.

De kermis eindigt op zondag 16 april. “We sluiten af met een grote vuurwerkshow. Ontzettend gaaf om dat zo vanaf het strand te zien. Het gaat hartstikke gaaf worden”, aldus Vale.

Lees ook: Nostalgische kermis roept herinneringen op: ‘Voor het eerst gekust in de rups’