Halsteren

Kerstbomen versieren met tropische temperaturen, kerstshow Intratuin komt eraan

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

It’s beginning to look a lot like Christmas… Bij de Intratuin in Halsteren dan. Het is hartje zomer en de temperaturen komen nog ruim boven de twintig graden, maar bij de Intratuin zijn medewerkers al in kerstsferen. Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe kerstshow, die 1 oktober van start gaat.

Eigenlijk zijn ze bij de Intratuin het hele jaar door met kerst bezig, vertelt Gerrie Veraart. Hij is verantwoordelijk voor de marketing van het filiaal. “In januari komen we al met een flinke club creatievelingen bij elkaar om het thema van het nieuwe jaar vorm te geven.” Zo is er dit jaar ook een kunstenaar van de Efteling bij de kerstshow betrokken. “In maart worden de materialen besteld en dan beginnen we met bouwen.” En sinds een week of twee zijn ze dus ook hard aan het werk in de winkel zelf.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Intratuin Halsteren (@intratuinhalsteren)

Wie door de entreepoortjes het winkelgedeelte binnenloopt, wordt verwelkomd door versierde kerstbomen en kerstdecoratie van onder andere Disney, Alice in Wonderland en Marvel. Medewerkers zijn in korte broeken bezig met het optuigen van de bomen. “Dit is wel heel vroeg!” Roept een vrouw als ze binnenkomt. “Het is nog maar augustus.” Ze begrijpt dat het opbouwen tijd nodig heeft. “Ik ben gewoon nog niet helemaal klaar voor de winter.”

Liefhebbers

Dat is bij het miniaturendorp, dat al een heel eind is opgebouwd, wel anders. Hier lopen de kerstliefhebbers duidelijk al rond. Groepjes mensen maken foto’s en kijken aandachtig welke huisjes onderdeel uitmaken van de nieuwe collectie. Twee mannen zijn met een lijmpistool heel secuur de hekwerkjes op de bouwsels aan het lijmen. Een werkje voor mensen met veel geduld. “Nee, als je plezier hebt in je werk, dan voelt het niet als veel geduld hebben hoor.” Per dag maken ze één eiland.

Wie de winkel bezoekt waant zich dit jaar in de wereld van Alice in Wonderland.

Het thema van dit jaar is Alice in Wonderland. “Al dwalend door het bedrijf heen, zal je overal de associaties en perikelen krijgen rondom dit gezellige en grootse thema”, aldus Veraart. Maar wie voorgaande edities ook heeft bezocht, zal bekende decoraties opnieuw binnen de winkel vinden. “Denk aan de elfjes van het droomvluchtthema, of de tovenaar van de show van vorig jaar.”

Dat er dit jaar weer flink uitgepakt wordt, is wel duidelijk. “Het is nog grootser dan vorig jaar. We hebben er dan ook weer ontzettend veel zin in!”