Heerle

Kindercarnaval Heerle zit nog zonder Prins of Prinses

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Stichting Kindercarnaval Heerle heeft nog geen vervanger voor de afgezette Prins Ruben. Eind juni moest Ruben Koevoet opstappen, omdat hij de rol van Prins niet professioneel genoeg zou invullen. Een vervanger blijkt er nog niet te zijn. Kindercarnaval Heerle heeft een vacature voor een nieuwe Prins of Prinses. En ook een nieuwe Boer of Boerin is welkom.

De carnavalswereld van Heerle stond eind juni vrij onverwacht op z’n kop. Een teleurgestelde Ruben Koevoet liet op Facebook weten dat hij geen Prins meer mocht zijn voor het kindercarnaval. Hij voelde zich onterecht en onverwacht aan de kant gezet. De Stichting Kindercarnaval Heerle gaf aan dat er al vaker met Koevoet gesproken was over zijn functioneren. De club hakte een knoop door en besloot zonder Prins Ruben verder te gaan.

“Juiste man of vrouw” gezocht

Blijkbaar stond er nog geen opvolger klaar. Want Kindercarnaval Heerle heeft deze week een paar vacatures openbaar gemaakt. De stichting zoekt een nieuwe Prins of Prinses. En ook een nieuwe Boer of Boerin. Maar er zijn eisen. “Puitelaand is een dorp met een uitgebreide carnavalsagenda en we zijn op zoek naar de juiste man of vrouw op de juiste plaats om carnaval in Heerle op de juiste manier uit te dragen,” zo laat de stichting weten.

De organisatie zoekt mensen die makkelijk contact maken met alle bevolkingsgroepen, maar vooral kinderen. “Kunnen improviseren en geen angst hebben voor het podium en een microfoon zijn zaken welke wij allemaal zoeken in een prins/prinses,” zo staat in de functie-omschrijving. “Geen spanning om een toespraak te houden en iemand die op een leuke manier alle activiteiten aan elkaar kan praten. Iemand die uiteraard ook zijn of haar agenda vrij kan maken voor al onze activiteiten.”

Contact maken met het publiek

Voor de Boer of Boerin gelden dezelfde eisen. Maar daar ligt de nadruk vooral op contact maken met het publiek. “Het individuele contact met juist de kinderen is erg belangrijk voor de functie van Boer/Boerin. Tevens is het van belang dat de grootste Boer/Boerin samen met de Nar en de Pliessie waar nodig de Prins ondersteunt in zijn taken.”

Als je interesse hebt om de Stichting Kindercarnaval Heerle te versterken, kun je informatie opvragen via [email protected]. Daar kun je je ook opgeven voor één van de twee functies in Puitelaand.

Lees ook: Stichting Kindercarnaval Heerle zet Prins Ruben op straat

Lees ook: Afgezette carnavalsprins Heerle blijft verbaasd over gang van zaken