Zundert

Kinderen treden in voetsporen van Van Gogh tijdens Zomer van Zundert

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Het Vincent van Gogh Huis in Zundert staat vol nieuwe kunstwerken. Deze zijn gemaakt door basisschoolkinderen uit de gemeente, speciaal voor het project Vincents Grote Liefde. De expositie is onderdeel van de Zomer van Zundert, dat aankomend weekend plaatsvindt.

“Kinderen uit Zundert hebben verschillende kunstwerken gemaakt voor de tentoonstelling”, vertelt Stephanie Bastiaansen van het Vincent van Gogh Huis. “Een aantal weken geleden hebben wij verschillende scholen bezocht om de kinderen enthousiast te maken voor de tentoonstelling.” En dat blijkt aardig gelukt. De kunstwerken zijn echt geïnspireerd op die van Vincent van Gogh.

Van Gogh leeft

Onder de kinderen leeft Vincent van Gogh behoorlijk. “De scholen komen hier wel eens langs met de kinderen voor een rondleiding. De kinderen enthousiasmeren hun ouders dan weer over het onderwerp”, vervolgt Bastiaansen. Het Vincent van Gogh Huis wilt met het project Vincents Grote Liefde de inwoners van Zundert in verbinding brengen met de kunstenaar. “Van Gogh is hier geboren, zijn roots liggen hier.”

Niet alleen op scholen zijn kinderen aan de slag gegaan, maar ook thuis zijn kinderen creatief bezig geweest. “Dat maakt me dan wel trots. De jeugd heeft de toekomst, het is dan ook goed om ze erbij te betrekken.”

Zomer van Zundert

Naast de expositie is er aankomend weekend nog veel meer te beleven tijdens de Zomer van Zundert. Het is een cultureel weekend bomvol activiteiten. “Onze kindertentoonstelling is maar een onderdeel van wat er allemaal dit weekend te doen is hier.” Zo is er een avondwandeling, een silent disco en een muziekstuk genaamd ‘Van Gogh Live’. “Het is eigenlijk een soort van festivalweekend, er is voor iedereen wel wat te doen.”

Lees ook: Gratis zonnebloempitten voor inwoners van Zundert voor actie Vincents Grote Liefde