Calfven

Kip en Apie starten met cadeautjesbank in Calfven

Maarten Elst Maarten Elst

Kip en Apie stonden in de regio bekend voor hun kinderfeestjes voor kinderen die onder de armoedegrens leven, maar voegen daar op korte termijn ook een cadeautjesbank toe. Bij de cadeautjesbank aan Calfven 117 in Ossendrecht (buurtschap Calfven) kunnen ouders die het minder breed hebben cadeautjes halen voor kinderverjaardagen, communies en andere feestaangelegenheden.

Door: Maarten Elst

Een handvol vrijwilligers staat al met de verfkwasten in de aanslag. Nog even en de grijsgekleurde muren van Edwin van Sprundel en Hilde Bruning zitten helemaal onder de oranje verf. Weliswaar voor het goede doel: op korte termijn opent er op Calfven 117 een heuze cadeautjesbank. “Ieder kind heeft recht op een geslaagd kinderfeestje. Daarbij horen ook cadeaus”, vindt Bruning, voorzitter van Stichting Kip en Apie.

Lege handen

“Het gebeurt nog te vaak dat kinderen van ouders die het minder breed hebben niet naar andere verjaardagen gaan, omdat ze geen cadeautje kunnen meenemen. Dat willen we voorkomen, vandaar deze cadeautjesbank”, aldus Bruning.

Voedselbank

Het principe van de nog te openen cadeautjesbank heeft veel weg van de voedselbank. Enkel ouders die onder de armoedegrens leven komen in aanmerking. “Deze ouders krijgen een pasje waarmee ze jaarlijks tien cadeautjes kunnen ophalen voor alle denkbare gelegenheden. Per keer kunnen ze vijf cadeautjes ophalen. Zo willen we alle kinderen een leuke verjaardag bieden”, aldus Van Sprundel.