Wouw

Klassieke auto’s bekijken tijdens de zegening van oldtimers in Wouw

De Oldtimer Vrienden Club Roosendaal in Wouw in 2022 (foto OVCR)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De zomerrit van OVCR, de Oldtimer Vrienden Club Roosendaal, begint dit jaar op een bijzondere manier. Want de klassieke auto’s van de leden worden deze keer, voor het vertrek, eerst gezegend. Dat gebeurt op de Markt in Wouw. Dus het publiek kan de oldtimers daar in alle rust bekijken, voordat ze de weg op gaan voor hun toertocht. De oldtimerzegening is op zondag 27 augustus om 10.30 uur.

“We doen elke oldtimerrit iets bijzonders,” vertelt Piet Duijndam, organisator van de OVCR Zomerrit. “Op drie juli gaan we de elfstedentocht doen. Dus dan rijden we met 17 auto’s door Friesland. En bij de afsluitingsrit in oktober is er een barbecue bij. En zo hebben we al gauw een rit of acht per jaar.”

Auto’s van 1.500 tot 150.000 euro

De bijzondere start van de oldtimerrit in augustus was een idee van één van de leden. “Er is de vraag gekomen om de auto’s een keer te zegenen. En we hebben de pastoor van Essen bereid gevonden om dat te doen in Wouw. Want daar is ook de start,” gaat Duijndam verder. Pastoor Jos Uytdewilligen is een bekende van hem. “Ik werk bij een begrafenisondernemer in Essen en heb dus veel contact met die pastoor. Die man is 83, nog een echte ouderwetse pastoor met een goed gevoel voor humor. En die zei gelijk ja.”

Bij de oldtimerzegening zijn er klassiekers te zien in allerlei maten, kleuren en ook prijsklasses. “Er rijden auto’s mee van 1.500 euro en van 150.000 euro. Ik heb zelf een kever cabrio van ’69 en die zit daar tussenin,” lacht Duijndam. Om trots verder te vertellen. “We zijn begonnen met zeven leden. We zitten nu al op 150, dus dat is gigantisch.”

Elke oldtimerrit een nieuwe winnaar

De zomerrit van OVCR is een tikkie internationaal. “We hebben een rit van een goeie 85 kilometer door Nederland en België. En er is onderweg altijd een verrassing. En in elk geval genoeg drankgelegenheden, want dat is met dit weer wel nodig,” vertelt Duijndam. “De chauffeurs krijgen een ouderwetse routebeschrijving, ‘eerste links, tweede rechts’, dus ze hebben vooraf geen idee waar ze naar toe gaan.”

De deelnemers moeten onderweg vragen beantwoorden, zodat de organisatie weet dat ze de route ook echt hebben gereden. “We doen ook een kleine prijsuitreiking en we weten nu de winnaar al,” grinnikt Duijndam. “Op die manier kan iedereen een keer winnen. Want er zitten natuurlijk heel ervaren rijders tussen die vaak in het buitenland zijn en rijders die af en toe maar een toerrit maken. En de leden weten dat we ‘t zo doen.”

De oldtimerzegening door pastoor Jos Uytdewilligen is op zondag 27 augustus om 10.30 uur. De klassieke auto’s staan dan op de Markt in Wouw.

Lees ook: Geen hubkes-, maar wupkeszegening voor brugklassers MollerJuvenaat Lees ook: Hubkes van Bakkerij Suykerbuyk in Nispen zijn gezegend: ‘Een hele mooie traditie’