Nispen

Koekwhouse uit Nispen kan B&B van het jaar worden

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Gastvrijheid en gezelligheid. Het zijn twee woorden die bij Bed & Breakfast Koekwhouse uit Nispen hoog in het vaandel staan. Margareth en Christian Verhoeven leggen hun gasten graag in de watten. Dit jaar kunnen zij hier zelfs voor beloond worden. Ze maken namelijk kans op de titel Beste Bed and Breakfast van Nederland 2024.

“Wij vinden het écht een hele eer dat wij genomineerd zijn voor deze titel”, vertelt Margareth trots. Samen met haar man Christian is ze in 2022 de B&B gestart. Aan huis hebben ze dan al sinds 2019 een bierbrouwerij. “We hebben zo’n mooi huis. Zeker sinds de kinderen het huis uit zijn, hebben we veel ruimte over. Het idee is ontstaan door de brouwerij die ze aan huis hebben. “We vonden het altijd al erg leuk om gasten te ontvangen.”

Naast de brouwerij heeft het stel ook een vijftal alpaca’s. “Helaas zijn ze nu logeren, omdat het weiland wordt aangepakt, maar normaal kunnen gasten ook met ze wandelen”, vertelt Christian.

Tijdens de rondleiding laat de B&B-eigenaar de verschillende kamers zien. “We hebben een aantal themakamers. Zo hebben we er eentje in de Oosterse sferen. We noemen deze kamer ook wel 1001-nacht.”

Christian en Margareth doen alles samen en zijn goed op elkaar ingespeeld. Dit is te zien als er een bed opgedekt moet worden. In nog geen 5 minuten is het gebeurd. “Het geeft ons energie. We willen alles zo netjes als mogelijk doen”, vertelt Christian. Naast de B&B heeft het tweetal ook nog een baan. Toch vinden ze dat niet erg. “We hebben er zelf voor gekozen.”

Beste Bed and Breakfast van Nederland?

De B&B uit Nispen is genomineerd in de categorie twee tulpen. Dit is vergelijkbaar met twee sterren bij een hotel. Het is niet voor het eerst dat Koekwhouse is genomineerd. “Afgelopen jaar zijn wij ook genomineerd geweest. Helaas zijn we het toen niet geworden”, vertelt Margareth. Dit jaar hopen ze de titel wél binnen te slepen.

Tijdens de wedstrijd wordt er gekeken wat een B&B te bieden heeft en hoe zij scoren op verschillende facetten zoals bijvoorbeeld gastvrijheid en hygiëne. Doordat Koekwhouse verschillende activiteiten te bieden heeft zoals wandelen met alpaca’s en de bierbrouwerij en daarnaast vier themakamers heeft maken ze kans op de winst. “Het zou toch fantastisch zijn! We zouden het ontzettend leuk vinden”, aldus Marageth.

De winnaar wordt op woensdag 5 juni bekendgemaakt.

Lees ook: Roxanne deed mee aan B&B Vol Liefde: ‘Niemand had verwacht dat het zo’n succes zou worden’