Geen regio geselecteerd

Krabbenfoor 2018: extreem warm, maar wel erg gezellig

Slenteren langs kramen, muziek, kermis en gezelligheid tijdens de Krabbenfoor © Ferry Jansen/ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Slenteren langs kramen, profiteren van kortingen en genieten van muziek. Het kon allemaal tijdens de Krabbenfoor in Bergen op Zoom.

Traditiegetrouw vindt de Krabbenfoor plaats in het laatste volle weekend van juli en wordt al sinds 1964 georganiseerd door de ondernemersvereniging van de Bergse binnenstad. De naam is een samenvoeging van Krabben en Foor en verwijst naar de carnavalsnaam van Bergen op Zoom (Krabbegat). Foor staat voor ‘Markt’. De Markiezenstad staat al eeuwen bekend om haar jaarmarkten.

Pasar Malam

In het centrum stonden ook dit jaar meer dan 400 marktkramen opgesteld. Ook was er een kunstmarkt, kermis en natuurlijk veel live muziek. Nieuw dit jaar was de Foodtruckstraat. In de Potterstraat stonden vele eettentjes en konden bezoekers genieten van allerlei lekkernijen. Ook de Pasar Malam had een nieuwe stek gekregen op het Sint-Catharinaplein.

Bezoekersaantallen

Door de extreme hitte vielen de bezoekersaantallen op donderdag en vrijdag erg tegen. Op zaterdag en zondag kon je als vanouds weer over de ‘koppen lopen’.