Roosendaal

Laatste bewoners vertrekken uit De Brink: ‘Nu naar een nog mooier plekje’

Sven de Laet Sven de Laet

Een spannende dag bij verzorgingstehuis De Brink. Dat gebouw is verouderd en gaat binnenkort tegen de grond. En dus verhuisden dinsdag de allerlaatste bewoners naar hun nieuwe plekje: de Leonardushof in Wouw.

Ze zijn er helemaal klaar voor, de bewoners van De Brink. “De afgelopen dagen hebben we alle spulletjes verzameld”, vertelt een vrouw. “Dat gaat nu allemaal over naar de andere locatie. Het was even stressen, maar nu heb ik er alle vertrouwen in.” En dus kan ze nu samen met de 21 andere laatste bewoners – de andere zijn al over – op het gemak genieten van het koffiemomentje.

Ook voor zorgcoördinator Anne van Peer is het een drukke dag. “De bewoners nemen met een kop koffie afscheid van dit gebouw. Dan gaan ze later vandaag richting het Leonardushof.” Daar worden de gloednieuwe bewoners ontvangen met een lunch.

Een tijdje terug hebben we al even mogen kijken tijdens de bouw. Dat beloofde veel goeds.

Het vertrek uit de Brink hing al langer in de lucht. Net als het naastgelegen Moerweide – ook van zorgorganisatie Groenhuysen – wordt het pand binnenkort volledig gesloopt. In plaats daarvan moet er één nieuw zorgcomplex komen, dat er weer jaren tegenaan kan.

De bewoners zelf zien de verhuizing naar hun nieuwe stekje in Wouw wel zitten. “Een tijdje terug hebben we al even mogen kijken tijdens de bouw. Dat beloofde veel goeds. We gaan naar een nog mooiere plek met grotere kamers.” En gelukkig verandert niet alles. “Het personeel gaat ook mee naar de nieuwe locatie. Dus we houden dezelfde gezichten.”