Roosendaal

Leefbaarheid Roosendaal wordt aangepakt: kwartiermaker aan de slag met ambitieprogramma

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De leefbaarheid in bepaalde wijken van Roosendaal moet beter. En dat gaat gebeuren. Nadat vorig jaar bekend werd gemaakt dat Roosendaal meedoet aan het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid, is er sinds woensdag een kwartiermaker die een ambitieprogramma voor de stad gaat samenstellen.

Het is aan oud-minister Bas van ‘t Wout om de komende maanden een ambitieprogramma voor Roosendaal te creëren. Maar, dat is niet zijn enige taak. “Ik ga me ook richten op het verder vormgeven van de allianties die we met verschillende organisaties van de stad aangaan”, legt Van ‘t Wout uit.

Eerlijke kans

Die partners zijn erg belangrijk, verklaart wethouder Evelien van der Star. “Denk bijvoorbeeld aan leraren van scholen. Zij zien hoe het met een leerling gaat, of hij of zij hulp nodig heeft, en om wat voor hulp dat dan zou gaan.” Waar normaal gesproken niet altijd voldoende tijd en geld is om die hulp te bieden, is die er straks wel. “We kunnen met dit programma echt grote stappen gaan maken.”

Van ‘t Wout zal tot ongeveer aankomende zomer bezig zijn met zijn werk. Het is het begin van een traject van zo’n twintig jaar. “Aan de ene kant is het natuurlijk jammer dat we aan zo’n programma mee moeten doen”, vertelt burgemeester Han van Midden. “Maar anderzijds ben ik blij dat we deze stappen gaan zetten. Dat iedereen in Roosendaal dezelfde, eerlijke kans krijgt.”

Verkennen

Voor nu bestaan de komende weken uit het verkennen en leren kennen van de stad. “Ik ben gelukkig bekend in West-Brabant”, vervolgt de kwartiermaker. Van ‘t Wout woont namelijk in Hoeven. “En aanstaande zaterdag ben ik ook weer in Roosendaal te vinden voor de voetbalwedstrijd van mijn zoon!”

Lees ook: Roosendaals college blij met toetreding tot landelijk programma aanpak kwetsbare wijken