Halsteren

Leerlingen basisschool Sint-Maarten in Halsteren goed zichtbaar op pad

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Op basisschool Sint Maarten in Halsteren is woensdag de nieuwe campagne van Nul Verkeersdoden Brabant gestart. Dit jaar is ‘zichtbaarheid’ onderdeel van de campagne. Alle leerlingen kwamen woensdagochtend in fluoriserende kleding naar school, om de actie kracht bij te zetten.

Het aantal verkeersdoden is vorig jaar in Brabant het meest gestegen ten opzichte van andere provincies. Van 98 naar 150 mensen. Dat cijfer zou teruggebracht moeten worden naar O. De nieuwe campagne van Nul Verkeersdoden Brabant moet daar aan bijdragen. Doel van de campagne is dat er minder aanrijdingen zijn doordat met name voetgangers en fietsers beter zichtbaar zijn in het verkeer.

Aftrap campagne

De kinderen van basisschool Sint Maarten in Halsteren mochten de aftrap geven van de campagne. Alle leerlingen kwamen woensdagochtend versierd naar school. Niet met toeters en bellen, maar met versierselen van fluormateriaal. De kinderen liepen in hun fluoriserende kleding, samen met de leerkrachten en wethouder Annette Stinenbosch, langs een dichtbij gelegen rotonde.

Donkere dagen

De wethouder is blij met de actie. “We willen vandaag met het Fluorfeest nog eens benadrukken hoe belangrijk het is om licht te voeren en ook goed zichtbare kleding aan te hebben. Vooral nu de donkere dagen weer aanbreken, is het belangrijk dat ook jonge kinderen hiermee vertrouwd raken.”