Roosendaal

Leger des Heils-winkel buurthuiskamer Langdonk: ‘Toegankelijk en aantrekkelijk’

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Bij Bosshardt Roosendaal is sinds kort uitgebreid met een winkel. Naast de buurthuiskamer van het Leger des Heils bevindt zich een tweedehandskledingzaakje van de maatschappelijke organisatie. “Steeds meer mensen bezoeken dit soort winkels.”

De woonkamer van de wijk is al ruim vier jaar actief in Langdonk. “Het was onze wens om meer te kunnen doen,” vertelt Bij Bosshardt-leidinggevende Coby Meurs. In januari kwam een ruimte naast hun pand beschikbaar, waardoor het idee ontstond om een Leger des Heils-winkel te starten.

Duurzaamheidsoogpunt

Inmiddels kunnen daar schoenen, tassen, riemen en dames-, heren- en kinderkleding gekocht worden. Overigens zijn niet alleen mensen met een kleine portemonnee welkom, zoals bij de in oktober geopende Kledingbank wel het geval is.

“Er is een groep mensen die het gewoon leuk vindt om tweedehandskleding te kopen, er is een groep mensen met een kleine beurs en er is ook een groep die – zeker ook vanuit duurzaamheidsoogpunt – dit soort winkels steeds meer bezoekt,” aldus Meurs.

Mensen kunnen tijdens het boodschappen doen gewoon binnenlopen.

Daarnaast denkt ze dat de Leger des Heils-winkel, in tegenstelling tot de Kledingbank, toegankelijker is. Mede door de ligging in winkelcentrum Lindenburg is het erg laagdrempelig. “Mensen kunnen tijdens het boodschappen doen gewoon binnenlopen. Dat maakt het aantrekkelijk.”

Ook is er een mogelijkheid om tweedehandskleding te doneren, op maandag tot en met vrijdag van 10 tot 16 uur. Een officiële opening staat na de zomer gepland.

Lees ook: Menigte voor net geopende Kledingbank: ‘Helaas veel behoefte aan’