Bergen op Zoom

Lopen op de vroege ochtend: Dauwtraploop terug van weggeweest

Gijs van Iwaarden Gijs van Iwaarden

Hét evenement voor de vroege vogels. Afgelopen zaterdag zijn meer dan 200 mensen om zes uur ‘s ochtends samengekomen in Bergen op Zoom om te genieten van de natuur en het samen ontbijten. Het evenement, georganiseerd door basisschool De Kreek, werd voor de 25e keer georganiseerd.

“Het was een unieke sponsorloop op de Bergse Plaat voor iedereen die vroeg uit de veren wilde, om heerlijk te genieten van de mooie natuur”, zo laat de school weten. Want geld opgehaald is er zeker: maar liefst 4500 euro zal gaan naar stichting ZON (Zorg en Onderwijs Nu) in Bergen op Zoom.

Dit bedrag is opgehaald door de leerlingen. Zij hebben sponsors gezocht voor de loop en daarnaast hebben ze heel veel lege flessen ingeleverd. Britt en Tess, uit groep 4 en 5, hebben het meeste geld opgehaald en kregen hiervoor een prijzenpakket. Net als het ontbijt, werd dit gesponsord door bedrijven en winkels in Bergen op Zoom en omstreken.

Lees ook: Een stevige wandeling op voorschrift van de huisarts

Naast het goede doel liepen mensen ook voor de natuur. Tijdens de tocht van 4 of 7 km was er een versnapering en koffie of thee “En wat is er dan fijner dan na een mooie wandeltocht aan tafel te mogen schuiven voor een uitgebreid ontbijt?”

Het was volgens De kreek een ochtend om vol trots op terug te kijken. “Wat een sfeervolle, gezellige en sportieve activiteit! Loopt u volgend jaar ook mee?”

Mensen werden langs de kant toegejuichd op de vroege ochtend.
Lees ook: Wandelen langs weetjes en ‘leutege plekskes’ in het Krabbegat