Halsteren

Man in Halsteren niet dood door politiekogel

Foto: ©112Markiezaten

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De man die zaterdagochtend in Halsteren door de politie werd neergeschoten, is daar niet aan dood gegaan. Dat schreef het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant zaterdagavond op Twitter.

Volgens het Openbaar Ministerie schoot de politie de man in zijn onderbeen. Dat deed een agent om de man te stoppen zichzelf levensgevaarlijk te verwonden. Op Twitter meldt het OM: “Dood man Halsteren niet veroorzaakt door politiekogel. Dat blijkt onder meer uit de schouw die vanmiddag is verricht. De man werd ter afwending van levensgevaar geraakt door een politiekogel in zijn onderbeen.”

De politie was zaterdagochtend naar Halsteren geroepen voor een verwarde man. In een woning aan het Klaverblad was de man zichzelf aan het verwonden met een mes. Agenten probeerden op hem in te praten, maar hij zou niet hebben gereageerd. Volgens de politie wilde de man ook niet stoppen, toen hij met pepperspray werd bespoten. De politie was bang dat de man zichzelf zou doden. Daarom heeft een agent de man beschoten, zodat hij zou stoppen zichzelf te steken.

Er werden meerdere ambulances opgeroepen en een traumahelikopter. Maar de hulp kwam te laat. Het slachtoffer overleefde zijn verwondingen niet. Het Forensisch Opsporingsteam heeft in de woning in Halsteren onderzoek gedaan. Uit de autopsie op het slachtoffer blijkt dat de politiekogel niet de reden is dat de man is overleden, aldus het OM.

Lees ook: Politie schiet op verwarde man in Halsteren, slachtoffer overleden