Halsteren

Mandy en Tjeerd kunnen het aanraden: houd een drive-through bruiloft

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Als je door de coronacrisis je bruiloftsplannen in het water ziet vallen, kijk dan naar Mandy en Tjeerd Kloosterman uit Halsteren. Ze waren vorige week op vakantie, toen ze hoorden dat ze geen feest konden vieren in de zaal die ze hadden uitgekozen. En dus besloten ze creatief te zijn: vrijdag hielden ze een drive-through receptie.

Door: Marvin Sluijter en Bianca van Vugt

De oprijlaan van het landgoed aan de Moerstraatsebaan in Halsteren staat vol met wachtende auto’s. Met hier en daar een paar fietsers er tussen. Ze komen allemaal voor Mandy en Tjeerd Kloosterman, het kersverse echtpaar. Toen hun gewone feest niet door kon gaan, bedachten ze een drive-through receptie. “Ik had serieus niet verwacht dat het zo druk zou worden, dat zoveel mensen ook gewoon positief zijn. Want ja, ‘t is toch je bruiloft. Helemaal leuk. ‘k Ben helemaal blij,” lacht de bruid.

“Mijn vrouw is heel erg creatief”

De gasten rijden langs vier stands, waar op elke plek iets te doen is. Bij de ene stand teken je het gastenboek, bij de andere krijg je bubbels en een cupcake, er is een stand met de bedankjes en dan natuurlijk de plek waar je met het bruidspaar kunt proosten op een mooi en gelukkig huwelijk. Het was een laatste-moment-oplossing, maar het blijkt een gouden greep.

“Nou, mijn vrouw is heel erg creatief,” zegt de bruidegom trots. “Vorige week waren we in Curacao op vakantie en kregen natuurlijk te horen dat allemaal niet kon. En ja, dan gaat het creatieve brein van m’n vrouw beginnen.” Het Bergse raadslid Ton Linssen, een kennis van de familie, wilde graag helpen en stelde het grote terrein bij zijn huis ter beschikking. Tjeerd vertelt verder: “Vervolgens is ze alles uit gaan werken met tentjes, lampjes en noem maar op, alle gekkigheid. En uiteindelijk hebben hier een hele hele leuke drive-through gekregen. Dus dat is echt top!”

“Dit ga je nooit meer vergeten”

Ook de bruiloftsgasten hebben het duidelijk naar hun zin. “Ze hebben daar zo lang naartoe geleefd en dan kunnen we toch op deze manier meewerken en meebeleven aan hun mooiste dag,” zegt een gaste vanachter haar stuur. Een fietser even verderop in de rij moet even wennen, maar waardeert de originaliteit van de drive-through receptie. “Ja, het is natuurlijk heel raar en vreemd om op die manier een bruiloft te vieren. Maar het is ook wel weer heel creatief om het op die manier te doen.”

Dat beseft ook één van de andere gasten, vanaf de bijrijdersstoel in een volgende auto. “Ondanks die corona: dit is denk ik wat je je toch wel, ondanks alle beperkingen, over vijf jaar nog gaat herinneren. Het is uniek, dus tof dat hier volgens mij nog een hele rij achter staat. Dit ga je nooit meer vergeten.”

Aanrader voor andere verloofde stellen

Ook bij het bruidspaar is geen speurtje van teleurstelling te zien. Mandy en Tjeerd Kloosterman genieten met volle teugen van de belangstelling en de felicitaties. Ze zien er zelfs de voordelen van in. “Ook fijn dat je gewoon iedereen even persoonlijk aandacht kan geven. Want op een feest ben je al gauw met andere dingen bezig,” constateert de bruid. “En zo is echt super leuk. Je houdt met iedereen even een praatje. Ja, ik vind het echt top!”

Het grote feest blijft wel op het verlanglijstje staan. “Over een jaar zouden we het feest doen, tenminste, da’s de planning,” hoopt Mandy. “Het ligt er maar net aan wat de corona gaat doen, ja of nee. Maar als het goed is: volgend jaar 30-10-’21.” Andere verloofde stellen raadt ze aan om ook gewoon nu al te trouwen. “Als je nu twijfelt om te trouwen en weer gaat verzetten voor de zoveelste keer: joh, doe het op deze manier. Echt super leuk.”

(foto: ZuidWest Update)