Bergen op Zoom

Markiezenhof is het op één na meest romantische kasteel van Nederland

De Franse Tuin van het Markiezenhof | Foto: Markiezenhof.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een hele eer voor het Markiezenhof in Bergen op Zoom. Het stadspaleis is namelijk tweede geworden in de race voor de titel ‘Meest romantische kasteel van Nederland’. In april werd al bekend dat het gebouw in de top 10 stond, maandag is de uiteindelijke uitslag bekend gemaakt.

In de Franse Tuin werd maandagmiddag de prijs uitgereikt. Het Markiezenhof heeft met haar tweede plek 2500 euro gewonnen. Dat zal besteed worden aan verschillende publieke activiteiten die het stadspaleis biedt. Heerlijkheid Mariënwaerdt uit Beesd (Gelderland) won de eerste prijs. De derde plek ging naar Museum Menkemaborg in Uithuizen (Groningen).

Meer dan 15 duizend mensen hebben afgelopen maanden gestemd op hun favoriete kasteel. Die mogelijkheid was er tot 1 mei. Een vakjury heeft de uiteindelijke winnaar gekozen.

De verkiezing Meest romantische kasteel van Nederland is georganiseerd door Stichting Dag van het Kasteel en de Vriendenloterij. Met de verkiezing vragen de organisatoren aandacht voor alle kastelen, binnenplaatsen en landgoederen van Nederland.

Lees ook: Markiezenhof in de race voor meest romantische kasteel van Nederland