Calfven

Meer snelheidscontroles op Calfvense ‘racebaan’

Laura Vermunt Laura Vermunt

De politie houdt per 1 december regelmatig snelheidscontroles op de weg door Calfven. Buurtbewoners klagen al jaren over bestuurders, die veel te hard rijden op de weg tussen Ossendrecht en Hoogerheide. Wie zich niet aan de maximumsnelheid van 30 km per uur houdt, kan een bekeuring verwachten. Snelheidsduivels die het echt te bont te maken, verliezen ook hun rijbewijs.

De bewoners hadden genoeg van weggebruikers, die langs hun huizen scheurden en zochten contact met gemeente en de politie. Ze voelen zich onveilig op de momenten wanneer zij hun erf afrijden. Niet alleen bewoners van de straat, maar ook voor fietsers is de weg niet veilig. Die zijn net een schietschijf, omdat zij gebruik maken van dezelfde weg als de auto’s.

Pilot

Om de snelheid voorgoed te verlagen, is er gestart met een pilot. Door op een zeer regelmatige basis snelheidscontroles te houden, zal het hopelijk snel afgelopen zijn met de racemonsters. De controles worden, zowel zichtbaar als onzichtbaar, uitgevoerd door het politieteam uit Bergen op Zoom en Team Verkeer.

Frank Nolten zal vanuit zijn rol als wijkagent Ossendrecht de boel coördineren. Hij vindt het mooi dat de pilot er eindelijk is. Hij herkent de verhalen van de bewoners. “Al jaren klagen de bewoners van Calfven dat er veel te hard gereden wordt. Zij voelden zich van het kastje naar de muur gestuurd. Kwamen ze bij de gemeente, dan wees die naar de politie in verband met de handhaving, en andersom was dat ook het geval vanwege de inrichting van de weg.”

De wijkagent geeft aan dat de gemeente de weg heeft aangepast. Zo hangt er nu een matrixbord dat permanent aangeeft dat je maar 30 kilometer per uur mag rijden. Ook zal de politie zich hier veel vaker laten zien. Zij gaan bijvoorbeeld met de lasergun of de radarauto op snelheid controleren.