Oud Gastel

Twee jonge kinderen en twee vrouwen omgekomen bij ongeluk in Oud Gastel

Foto: Christian Traets Fotografie

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

Bij een verkeersongeval in Oud Gastel zijn vrijdagavond twee jonge kinderen en twee moeders om het leven gekomen. Een derde kind raakte gewond en ligt in het ziekenhuis. Ze kwamen allen uit Bosschenhoofd, meldt de politie.

Alle vijf de slachtoffers zaten in dezelfde auto. Het ging om twee families: een moeder (39), zoon (8) en dochter (10) uit één gezin kwamen om het leven en het gewonde kind (9) is de dochter van de andere overleden vrouw (42). Het gewonde kind ligt in het ziekenhuis.

Lees ook: Verdachte dodelijk ongeval Oud Gastel nog vast, reed in huurauto

Door nog onbekende oorzaak botsten twee auto’s op elkaar aan de Blauwhekken. In de ene auto zaten de vrouwen en de kinderen, in de andere auto zaten drie mensen. De bestuurder van dit voertuig is opgepakt. Het gaat om een 27-jarige man uit Roosendaal. De andere twee inzittenden zijn meegenomen naar het politiebureau om een verklaring af te leggen.

Afritten afgesloten voor onderzoek

Volgens de politie gebeurde de botsing ongeveer ter hoogte van verkeerslichten of net daarvoor. Verkeersspecialisten doen onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Dit onderzoek is zaterdagmorgen nog in volle gang. Vanwege het onderzoek is de weg volledig afgesloten. Ook afritten van de A17 bij Roosendaal-Noord zijn dicht. Voor getuigen is slachtofferhulp geregeld.

‘Diep geschokt’

Burgemeester van Halderberge Bernd Roks zegt diep geschokt te zijn door het heftige ongeval waardoor vier mensen uit zijn gemeente zijn omgekomen. “Als vader ben ik diep geraakt. Ik wens de nabestaanden van de slachtoffers en slachtoffertjes heel veel sterkte. Dit is een diep gemis voor onze gemeenschap.”

Lees ook: Burgemeester kwaad: ‘Jonge mannen crossen door Oud Gastel met huurauto’s’