Oud Gastel

Verdachte dodelijk ongeval Oud Gastel nog vast, reed in huurauto

Ongeluk Oud Gastel 2022

De auto van de slachtoffers (Foto: Christian Traets Fotografie)

Raymon Mens Raymon Mens

De 27-jarige verdachte van het dodelijk ongeval waardoor vrijdagavond twee vrouwen en twee kinderen omkwamen in Oud Gastel, zit zaterdag nog vast vanwege gevaarlijk rijgedrag en het veroorzaken van een dodelijk ongeluk.

Dat laat een woordvoerder van de politie weten aan het ANP. Hij bevestigt ook een bericht van de NOS, dat de verdachte direct na het ongeluk negatief testte op alcohol en drugs. Hij reed in een gehuurde Mercedes uit het duurdere segment.

Lees ook: Burgemeester kwaad: ‘Jonge mannen crossen door Oud Gastel met huurauto’s’

Twee dodelijke slachtoffers ongeluk Oud Gastel

Of het 9-jarige meisje dat vrijdag gewond raakte nog in het ziekenhuis ligt, weet de politiewoordvoerder niet. “Zij was na het ongeluk wel aanspreekbaar”, aldus de zegsman. De dodelijke slachtoffers zijn een vrouw van 39 jaar oud, haar 8-jarige zoon en haar 10-jarige dochter, en een vrouw van 42. Het gewonde meisje is de dochter van deze 42-jarige vrouw. Alle slachtoffers komen uit Bosschenhoofd.

Door nog onbekende oorzaak botsten twee auto’s op elkaar aan de Blauwhekken. In de ene auto zaten de vrouwen en de kinderen, in de andere auto zaten drie mensen, waarvan de bestuurder uit Roosendaal als verdachte is opgepakt. De andere twee inzittenden hoefden vrijdagavond alleen mee naar het bureau om een verklaring af te leggen.

Lees ook: Twee jonge kinderen en twee vrouwen omgekomen bij ongeluk in Oud Gastel

Politie prijst optreden burgers

Het ongeluk vond plaats bij een bedrijventerrein ter hoogte van verkeerslichten. De weg is daar zaterdagochtend nog afgesloten voor politieonderzoek. De politie kreeg rond 18.25 uur melding van het ongeluk. Toen de eerste agenten arriveerden, zagen ze dat een aantal burgers al eerste hulp had verleend. “We willen hen ontzettend bedanken voor hun kordate optreden, een groot compliment voor hen”, aldus de politiewoordvoerder. Voor getuigen is slachtofferhulp geregeld.