Oud Gastel

Burgemeester kwaad: ‘Jonge mannen crossen door Oud Gastel met huurauto’s’

Burgemeester Bernd Roks gemeenten Halderberge montage ongeluk Oud Gastel 2022

Raymon Mens Raymon Mens

Burgemeester Roks van gemeente Halderberge reageert op het dodelijke ongeval in Oud Gastel. Daarbij kwamen vrijdag twee mensen om. Hij hekelt de onveilige verkeerssituatie in zijn gemeente en haalt uit naar jonge wegpiraten met gehuurde auto’s. De verdachte van het ongeluk reed in een gehuurde Mercedes.

Roks is diep geraakt. “Twee moeders en twee kinderen zijn hierbij overleden, één kindje heeft het overleefd. Alle slachtoffers woonden in onze gemeente. We leven intens mee met de vaders, families en vrienden van de slachtoffers. Ook staan we stil bij de klasgenootjes die maandag hun vriendje en vriendinnetjes moeten missen in de klas.”

Lees ook: Verdachte dodelijk ongeval Oud Gastel nog vast, reed in huurauto

Jonge wegpiraten met gehuurde auto’s

De burgemeester vervolgt: “Daarnaast ben ik zeer verontwaardigd over het feit dat we steeds vaker zien dat jonge mannen met gehuurde auto’s keihard door onze gemeente rijden. Onze gemeente moet juist een veilige plek zijn voor onze inwoners en kinderen in het bijzonder. Wat de toedracht van dit ongeval precies is geweest, moet het lopende politieonderzoek uitwijzen.”

“Ik wil de politie en hulpdiensten van harte bedanken voor hun inzet. Zij hebben hun uiterste best gedaan om hun werk te doen onder deze trieste omstandigheden. Ook bij hen heeft dit een diepe indruk achtergelaten.”

Lees ook: Basisschool in shock na verkeersdrama Oud Gastel

Twee dodelijke slachtoffers

De dodelijke slachtoffers van het ongeval zijn een vrouw van 39 jaar, haar 8-jarige zoon en haar 10-jarige dochter, en een vrouw van 42. Een 9-jarige dochter van de 42-jarige vrouw raakte gewond. Alle slachtoffers komen uit Bosschenhoofd, wat net als Oud Gastel in de gemeente Halderberge ligt.