Roosendaal

Militair onwel bij zwemoefening in zwembad Roosendaal

Foto: Christian Traets Fotografie.

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

Een militair van de Landmacht is woensdagnacht naar het ziekenhuis gebracht na een ongeluk in zwembad De Stok in Roosendaal. De man is onwel geworden tijdens een oefening in het zwembad waarbij hij zijn geweer boven water moest houden.

Omdat er een militair betrokken is bij het ongeluk, doet de Koninklijke Marechaussee onderzoek naar het ongeval. “We proberen vast te stellen of het een ongelukkig ongeval is geweest of niet”, meldt een woordvoerder aan Omroep Brabant.

De woordvoerder weet te melden dat de militair bij de oefening kopje onder ging en niet meer boven kwam. “De militair is direct uit het water gehaald door de oefenleiding.” De man is in het ziekenhuis in Roosendaal onderzocht en later in de nacht ontslagen. Hij wordt door de medische dienst van Defensie in Roosendaal gemonitord. “De militair maakt het op dit moment goed.”

Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden woensdagnacht ingeroepen voor hulp. Ook de medische dienst van Defensie was erbij. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Korporaal overleden

In 2018 raakte een militair gewond door een ongeluk in zwembad De Stok. Een korporaal werd onwel tijdens een oefening in het zwembad. Twee dagen later overleed hij aan de complicaties van het ongeval.

Defensie heeft nog niet gereageerd op de vraag of het in dit geval om eenzelfde oefening gaat.

Lees ook: ‘Militair die overleed na zwembadoefening had waarschijnlijk black-outsyndroom’ Lees ook: Militair in opleiding die onwel werd bij training is overleden