Roosendaal

Verbetering van exploitatie Sporthal In de Roos na moeilijke periode

Sporthal In de Roos. Foto: Google Maps

Kitty Joachems Kitty Joachems

Sportfondsen Nederland en de gemeente Roosendaal hebben maatregelen getroffen om de exploitatie van Sporthal In de Roos te verbeteren na een uitdagende periode. Volgens beide partijen ligt de oorzaak grotendeels bij de coronapandemie.

Sportfondsen Nederland is sinds 2015 verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van zwembad de Stok en heeft in juli 2020 ook verschillende binnensportaccommodaties overgenomen. Het gaat onder andere om Sporthal In de Roos, Sportzaal Jadedijk en Sportzaal Tolberg in Roosendaal en Sporthal de Omganck in Wouw. Maar het ging niet overal goed. Met name over Sporthal de Omganck en Sporthal In de Roos werd regelmatig geklaagd door gebruikers.

Klachten over openingstijden en aanwezigheid beheerders

De omstandigheden in voorgaande jaren waren bijzonder uitdagend vanwege de coronapandemie. Pas vanaf het sportseizoen 2022/2023 konden de binnensportaccommodaties volledig worden geëxploiteerd en beheerd door Sportfondsen. Maar dat eerste volledige jaar bracht uitdagingen met zich mee op het gebied van beheer en exploitatie. Er waren onder andere problemen met openingstijden en het niet aanwezig zijn van beheerders. In 2020 waren er klachten over sporthal De Omganck. Een jaar later kwamen ook klachten binnen over Sporthal In de Roos. Verschillende huurders uitten hun zorgen. In de overleggen met Sportfondsen over deze laatste sporthal werd dit bevestigd en erkend.

Lees ook: Na De Omganck nu ook klachten over sporthal In de Roos, Sportfondsen in gesprek met gebruikers

Voldoen aan interne kwaliteitsnormen

Om de situatie in Sporthal In de Roos te verbeteren, hebben Sportfondsen en de gemeente gezamenlijk een maatregel genomen. Er is afgesproken dat er te allen tijde een beheerder aanwezig moet zijn wanneer de sporthal wordt gebruikt door verenigingen. Deze beheerder is verantwoordelijk voor het openen van de hal en zorgt ervoor dat de sporthal schoon, hygiënisch en opgeruimd is. Daarmee moet worden voldaan aan de interne kwaliteitsnormen. De aanwezigheid van de beheerder geeft huurders de mogelijkheid om op een verantwoorde manier gebruik te maken van de faciliteiten. De kosten voor de beheerder worden gedekt uit reguliere middelen van de gemeente.

Vertrouwen

Met deze maatregel hebben Sportfondsen Nederland en de gemeente het vertrouwen dat Sporthal In de Roos weer een prettige locatie wordt om te sporten en te verblijven. De inzet van de beheerder zorgt voor een betere en efficiëntere exploitatie, waardoor zowel de sportverenigingen als hun leden optimaal kunnen profiteren van de faciliteiten.

In de gaten blijven houden

De gemeente verwacht dat met deze verbeteringen de situatie in Sporthal In de Roos zal stabiliseren en dat de gebruikerservaring aanzienlijk zal verbeteren. Maar volgens de gemeente blijft het belangrijk om de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden. Als het nodig is overweegt de gemeente eventuele verdere aanpassingen zodat de accommodatie optimaal functioneert voor alle betrokken partijen.