Bergen op Zoom

Namaakparfums onderschept in Bergen op Zoom

Stockfoto: PxHere

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De gemeente Bergen op Zoom houdt geregeld preventieve controles van opslaglocaties. Onder meer om vuurwerk, drugs en andere illegale goederen of activiteiten op te sporen. Het is onderdeel van de aanpak van ondermijning.

Burgemeester Frank Petter, verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid, laat in een persbericht weten: “De integrale controle is erop gericht om de opslag van vuurwerk, drugs en eventueel andere goederen te voorkomen en indien nodig aan te pakken.” Het leverde deze keer wel een bijzondere vondst op.

Flinke hoeveelheid

Het onderzoek werd gehouden in samenwerking met de politie en er zijn ook speurhonden ingezet. Deze keer zijn drie self-storage box locaties bekeken, te weten ALLSAFE, 1Box en Eurobox. Drugs en vuurwerk werden er niet aangetroffen maar in één box bleek zich wel een flinke hoeveelheid flesjes met namaakparfums te bevinden. Die zijn in beslag genomen door de politie.

Blij met medewerking

“Het is goed om te zien dat de self-storage locaties zelf al veel maatregelen nemen om eventueel criminele activiteiten zoveel mogelijk te voorkomen”, aldus de burgemeester. “Daarnaast werkten ze ook goed mee met de controle, wat wij erg op prijs stelden.”