Halsteren

“Natuur trekt zich niets aan van corona”

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Met een groep natuurliefhebbers tussen de bloemen en planten wandelen op landgoed De Hertgang kan sinds vorige zomer niet meer door de coronamaatregelen. Om mensen toch te laten genieten van de natuurpracht zijn er nu een folder en qr-toegangssysteem ontwikkeld.

Hans en Jannie Remijnse kochten in 1983 het landgoed aan de steilrand van de Brabantse wal in Halsteren. Voor het corona tijdperk gaf Hans rondleidingen op afspraak. De tuinen en het arboretum bieden voor hem een oneindige bron voor verhalen over de ontelbare bloemen, struiken en bomen. De mooiste en drukste tijd is volgens hem deze periode. “De bloei begint in maart met de eerste Magnolia’s en eindigt half juni met de laatste rododendrons. Daartussen zijn er nog zoveel mooie dingen die staan te bloeien: de Sneeuwklokjesboom, Zakdoekjesboom, Azalea’s…. teveel om op te noemen”

Op eigen houtje

Wie nu de tuin wil bezoeken moet dat op eigen houtje doen. Bij aankomst kun je een folder pakken met daarop een plattegrond. Aan de hand van de plattegrond, naambordjes en nummerpaaltjes baan je je een weg door de tuin met maar liefst twaalf meter hoogteverschil. Toegang betalen doe je eenvoudig met behulp van een qr-code die je met een smartphone kunt scannen.

Laagdrempelig

Hoewel de nieuwe gang van zaken uit nood geboren is, blijkt het behoorlijk succesvol te zijn. Het zonder afspraak kunnen bezoeken van het landgoed verlaagd de drempel om een kijkje te komen nemen, zo blijkt uit de bezoekersaantallen. “Ik ben blij dat het zo ook kan want de natuur staat niet stil en trekt zich niets van corona aan. De natuur groeit en bloeit gewoon door. De vrijwilligers werken hard om het zo mooi te houden. Dan is het fijn dat er ook veel mensen komen.”