Bergen op Zoom

Nienke’s Benefietavond: een verdrietige reden, een prachtig doel en absoluut geslaagd

De organisatie van links naar rechts: Charlotte, Nienke, Dirk, Arno (foto: Corne de Weert).

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De ongeneeslijk zieke Nienke heeft maar één doel op haar bucketlist staan: een benefietavond organiseren voor een goed doel. Dat goede doel is de Kanjerketting van Kinderkanker Nederland geworden. Maanden aan voorbereidingen zijn voorbij gegaan en vrijdagavond was het dan eindelijk zover: Nienke’s Benefietavond, in theater De Maagd in Bergen op Zoom.

Overweldigend. Zo omschrijft Nienke ‘haar’ avond, en de aanloop daar naartoe. “Het is van iets kleins echt iets heel groots geworden.” Dat heeft ze niet alleen gedaan, benadrukt ze. “Zodra bekend werd welk goed doel ik wilde steunen, sprongen er meerdere mensen bij.” Er werd zoveel hulp aangeboden, dat het eigenlijk al een groot succes was vóór de daadwerkelijke avond begon.

Alles was op elkaar afgestemd.

Eindelijk was het dan 21 oktober, de dag van de Benefietavond. “We hebben zóveel worteltjes staan schillen”, vervolgt Nienke. “Het was best een logistieke uitdaging, in De Maagd zit namelijk geen keuken. We moesten dus zoveel mogelijk al vooraf voorbereiden.” Maar de uitdaging is overwonnen, alles is gelukt.

Het zag goed vol in theater De Maagd (Foto: Corne de Weert).

De avond begon met een diner, met zo’n 190 gasten. “Het orkestvak van de zaal was dicht, zodat we een beetje extra ruimte hadden”, vertelt Nienke lachend. De theaterzaal hing vol met lampjes en lichtkettingen. Iedereen die hielp had een speciale schort aan met het logo van Nienke erop, dat tevens terug te zien was op de menukaarten en de servetten. “Alles was op elkaar afgestemd”, vertelt ze trots.

De reden dat Nienke dit organiseerde is heel verdrietig, maar dat was de avond absoluut niet.

Na het eten voegden zich nog 160 mensen bij het gezelschap, en ging het feest verder in Den Enghel. Crazy Little Things, een coverband van Queen, opende het feest. Ook werd het opgehaalde bedrag bekend gemaakt. De Sjonnies waren de knallende afsluiter van de avond. De nadruk van de avond lag echt op genieten en feesten, vertelt mede-organisator Charlotte Leijs. “De reden waarom Nienke dit organiseerde is heel verdrietig, maar dat was de avond absoluut niet.”

De avond zette zich feestelijk voort in Den Enghel (foto: Corne de Weert).

Nienke benadrukt hoe dankbaar ze is voor alle hulp, extra activiteiten en sponsoren. “Echt op álle manieren is er hulp aangeboden. Het gaat van producten en maaltijden sponseren, naar helpen in de bediening. Het is echt teveel om te benoemen.”

Het doel leek onhaalbaar, maar dat blijkt het toch niet te zijn.

En dat doel van 25 duizend euro? Dat is ruimschoots behaald. “Het leek echt onhaalbaar, maar dat bleek het toch niet te zijn”, vervolgt Charlotte. “Het originele doel was vijfduizend euro. Maar dat moesten we steeds bijstellen. Echt ongelofelijk.” Tegen het einde van de avond werd het opgehaalde bedrag bekendgemaakt: 42222,22 euro.