Roosendaal

Nieuw bestuur Jongerenraad Roosendaal wil meer jongeren bereiken en trainingen geven

V.l.n.r. secretaris Wessel Poldermans, voorzitter Lara Roovers en penningmeester Isaac Jean Arnold (foto: Teun van Liempt)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Jongerenraad Roosendaal heeft een nieuw bestuur. Lara Roovers is de nieuwe voorzitter, Wessel Poldermans blijft secretaris en Isaac Jean Arnold is de nieuwe penningmeester. De Jongerenraad Roosendaal komt op voor de belangen van jonge mensen van 12 tot en met 27 jaar. Het nieuwe bestuur wil dat meer jongeren hen leren kennen, dus zichtbaarder zijn. Ook wil ze de leden van de Jongerenraad meer trainingen aanbieden, zodat ze zich kunnen ontwikkelen.

Ambities heeft het bestuur van de Jongerenraad Roosendaal volop. Te beginnen met Lara, 18 jaar, en examenleerling op het Jan Tinbergen College. Na het VWO wil ze bestuurskunde studeren. Lara is al meer dan drie jaar lid van de jongerenraad en heeft zin in de nieuwe uitdaging. “Ik beschouw mijn rol als voorzitter niet alleen als een enthousiaste en leerzame kans, maar ook als een unieke gelegenheid om kennis op te doen over gemeentes en bedrijven.” Lara nodigt Roosendaalse jongeren uit om hun vragen of ideeën met haar te delen.

Trainingen en cursussen voor leden jongerenraad

Wessel van 24 is aan het afstuderen op bedrijfskunde. Hij begint aan zijn tweede jaar als secretaris van de Jongerenraad Roosendaal. Hij wil dat de raad een plek wordt waar je jezelf kunt ontwikkelen. “We willen ook trainingen en cursussen gaan aanbieden voor onze leden,” vertelt Wessel. “Deze kunnen gaan over hoe je bijvoorbeeld een advies schrijft over het woonprobleem. Maar er kan ook gedacht worden aan hoe je bijvoorbeeld een bioscoopevenement organiseert.” Verder wil hij de structuur van de jongerenraad verbeteren.

De 20-jarige Isaac Jean is voor het eerst penningmeester van de jongerenraad, de man van de centen. “Ik vind het hartstikke spannend, maar ik heb er ook onwijs zin in om de financiële positie van de Jongerenraad te versterken, zodat we ook meer kunnen betekenen voor de Roosendaalse jongeren.” Isaac Jean kan z’n mouwen opstropen, want de Jongerenraad is een drukke club die aardig wat projecten heeft lopen.

Ontwikkelen van jongerencultuur

De Jongerenraad Roosendaal somt op waar ze zoal mee bezig is. “Het Maatschappelijk Kwartier Mentoruur is onlangs gelanceerd bij diverse scholen en draagt bij aan het klaarstomen van jongeren op het volwassen leven. Consent, social media, 18 worden, lhbti+, drugs en alcohol, solliciteren en talentontwikkeling zijn de zeven onderwerpen waar het hier om draait,” legt het bestuur uit.

“Verder is het ambitieprogramma voor Roosendaal Studentenstad gedeeld met de ondernemers en de gemeente en wordt er hard gewerkt om invulling te geven aan de stimulans voor Jongerencultuur. Daar is onlangs 9 ton voor vrijgemaakt en de Jongerenraad Roosendaal speelt bij de verdeling van het geld een grote rol,” aldus het bestuur. En dat is nog niet alles. Maar als je meer wilt weten, kijk dan op de website van de Jongerenraad Roosendaal.

Lees ook: Versmalde Parklaan is ‘retegevaarlijk voor fietsers’, vindt Jongerenraad Roosendaal Lees ook: Jongerenraad Roosendaal: help jongeren aan een stageplek Lees ook: Roosendaalse Jongerenraad wil jongerenpanel en studentenfestival