Calfven

Nieuwe komborden voor Calfven onthuld

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Leden van het Ossendrechtse dorpsplatform hebben dinsdag samen met wethouder Jeffrey van Agtmaal de nieuwe komborden voor Calfven onthuld. De borden sluiten aan bij de nieuwe welkomstborden, die eerder dit jaar al in Ossendrecht werden geplaatst.

 

Beide ontwerpen bevatten het wapen van Ossendrecht, maar op de Calfvense borden is de kerk vervangen voor Café Calfven als beeldbepalend gebouw voor het buurtschap. De tekst is aangepast in ‘Welkom op Calfven, het gezelligste buurtschap op de Brabantse Wal’. De nieuwe komborden zijn te zien aan de twee hoofdentrees van Calfven.

In het voorjaar plaatste het dorpsplatform al vier komborden langs de hoofdentrees van Ossendrecht. De Ossendrechtse borden zijn een verwijzing naar het feest van 825 jaar Ossendrecht, dat in 2012 gevierd werd. Van het feest bleef nog een restantbudget over, dat het dorpsplatform graag wilde besteden aan iets blijvends en zichtbaars voor het dorp. Een jaar later won het dorpsplatform duizend euro voor het vernieuwde Paadje van Kaatje door mee te doen met Kern met Pit, waarna de financiering rond was. Nu hebben zowel Ossendrecht als Calfven deze bijzondere welkomstborden.