Wouw

Nieuwe Molensingel in Wouw kleurrijker en veiliger

De flink gerenoveerde Molensingel in Wouw, die nu een 30 km zone is.

De flink gerenoveerde Molensingel in Wouw, die nu een 30 km zone is.

Herbert Kats Herbert Kats

Het woord ‘eindelijk’ is wel op z’n plaats als het om de Molensingel in Wouw gaat. Na een lang partcicipatieproces is deze belangrijke verkeersader omgetoverd van een ‘racebaan’ naar een veel veiligere 30 kilometer zone. Met meer duidelijkheid voor alle gebruikers door het toepassen van onder meer versmallingen en een nieuwe (gekleurde) asfaltlaag.

Na een ingrijpende verbouwing, waarvan de aanloop al in 2021 werd genomen, is deze drukke doorgaande weg weer open. Een effectief staaltje samenwerking tussen bewoners, belanghebbenden, gemeente én politiek.

Ingrijpend

De reconstructie was ingrijpend. Ook de tegels van het aanliggende fietspad maakten plaats voor asfalt en tevens kwam er een nieuw trottoir. Ondergronds werd tegelijk ook leidingwerk vervangen.

“Momenteel worden de puntjes op de ‘i’ gezet en is men bezig met de afronding”, memoreert het Wouwse VLP’er Eric de Regt. En ja, het werk veroorzaakte langdurige en vervelende overlast, erkent het raadslid. Maar hij kan met voldoening terugkijken op de unanieme steun die zijn partij drie jaar geleden van de politiek kreeg om de zaak aan te pakken.

Inspraak

In het hele proces was uiteindelijk volop ruimte voor inspraak van inwoners en gebruikers van de basisscholen die aan weerszijde van de Molensingel liggen. Anders gezegd: aan overstekende kinderen en hun ouders werd echt aandacht besteed.

Daaraan vooraf ging onrust over de onveiligheid. Dat leidde in het voorjaar van 2021 tot een actie die 300 handtekeningen opleverde en de vorming van een bewonerscomité, dat de zaak in een stroomversnelling bracht. Mede door samenspraak kwamen er echter oplossingen die nu vorm hebben gekregen.

Lees ook: Komend voorjaar wordt de Molensingel in Wouw veiliger en gaat de snelheid omlaag naar 30 km Lees ook: Driehonderd Wouwenaren eisen dat ‘racebaan’ Molensingel wordt aangepakt