Roosendaal

Nog geen vaste verlichting op Heirweg, gemeente wil eerst noodzaak onderzoeken

Heirweg in Roosendaal (foto: Google Maps)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal wil nog geen vaste lantaarnpalen zetten op de Heirweg richting de Designer Outlet. Ze wil eerst onderzoeken of het wel nodig is. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van Vitaal Liberaal. Er stond tijdelijke verlichting op de Heirweg, omdat er meer fietsers langsreden toen de Wouwbaan was afgesloten. Maar daarvoor was de weg altijd al onverlicht.

Vandalen hebben de tijdelijke verlichting een paar keer gesloopt. Volgens raadslid Jac Wezenbeek van Vitaal Liberaal voelen mensen zich onveilig op de Heirweg. Hij wil daarom graag vaste lantaarnpalen. De gemeente had daar eigenlijk geen plannen voor. Ze wil wel kijken of ze daar geld voor vrij kan maken. Maar dan wil ze wel eerst zeker weten of het nodig is. “Op dit wegvak heeft nooit verlichting gestaan en dat heeft eerder ook niet geleid tot ongewenste situaties,” aldus de gemeente.

De gemeente Roosendaal krijgt nu wel vragen van inwoners over de verlichting van de Heirweg. “De meldingen die nu binnenkomen zijn ook van verontruste ouders dat de verlichting weg is of gaat en hun kinderen over de Wouwbaan moeten fietsen wat een stuk omfietsen is,” schrijven burgemeester en wethouders aan Vitaal Liberaal.

Lees ook: Zorgen om nieuwe fietsoversteekplaats aan de Wouwbaan: ‘Wachten op ongelukken’ Lees ook: Omwonenden verrast door plotselinge afsluiting Wouwbaan: ‘Zeer gebrekkige communicatie’