Heerle

Op- en afrit A58 bij Heerle komend weekend dicht voor aanleg snelfietspad F58

Foto: Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De op- en afritten van de A58 bij Heerle zijn een weekend lang afgesloten voor de aanleg van het snelfietspad F58. Dat is het nieuwe fietspad tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Afrit 26 is dicht in de richting van Breda naar Bergen op Zoom. En dat is van zaterdag 2 september 05.30 uur tot maandag 4 september 05.00 uur. Er zijn omleidingen voor doorgaand verkeer via de afrit 25 Wouwse Plantage en de afrit 27 Bergen op Zoom Oost.

De bestaande fietspaden langs de Bergsebaan in Heerle gaan verdwijnen. “Vanaf de gemeentegrens met Bergen op Zoom tot aan de Westelaarsestraat worden de bestaande fietspaden opgeheven en de rijbaan wordt verlegd richting de snelweg,” beschrijft de gemeente Roosendaal op haar website. “Aan de noordzijde van de weg ontstaat daarmee ruimte voor aanleg van de snelfietsroute.”

Het eerste deel van de werkzaamheden is al uitgevoerd voor de bouwvak. Nu is het stuk aan de beurt vanaf de de op- en afritten bij Heerle tot en met de spoorwegovergang. “Voor de kerst moet het volledige project zijn afgerond,” verwacht de gemeente. Op de website van de gemeente Roosendaal staat meer informatie over de aanleg van de F58.

Lees ook: Tussenstation Wouw langs F58 is rustplek voor fanatieke fietsers Lees ook: Staatssecretaris Van Veldhoven bij aanleg F58: Wie slim is, stapt op de fiets