Halsteren

Op zoek naar sneeuwpoppen in Halsteren

Redactie Redactie

Kinderen kunnen vanaf deze week sneeuwpoppen zoeken in Halsteren. Gedurende de scholensluiting is er in de wijken Rode Schouw en de Schans de Sneeuwpoppenroute. Deelnemers gaan op zoek naar 66 sneeuwpoppen en kunnen aan de hand van letters en cijfers die erbij staan een zin maken.

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

In de kerstvakantie kwam Inge Oerlemans, initiatiefneemster Sneeuwpoppenroute Halsteren, op het idee. Samen met haar kinderen liep ze de kerststallenroute in Woensdrecht, een soortgelijk concept als de Sneeuwpoppenroute Halsteren. Ze vonden het stuk voor stuk geweldig. Het was één van de redenen dat Oerlemans er iets mee wilde doen.

Middels haar eigen Facebook pagina bracht ze buurtbewoners op de hoogte. Het viel goed in de smaak, want er was heel veel animo. Ze besloot een Facebookpagina voor de Sneeuwpoppenroute Halsteren online te gooien. Na 66 aanmeldingen van mensen die een sneeuwpop in hun tuin wilden zetten, heeft Oerlemans de aanmeldingen stilgelegd. Ze vond het een mooi aantal. Het moet immers wel leuk blijven voor de kinderen, vertelde ze.

Sneeuwpoppenroute

De sneeuwpoppen zijn te vinden in de wijken de Schans en de Rode Schouw, 26 in de wijk de Schans en 40 in de wijk de Rode Schouw. Je vind ze in allerlei soorten en maten. Er zijn sneeuwpoppen van hout, plastic en papier. In slingervorm, groot en klein en er is er een die licht geeft. Elk winters figuur wordt gekenmerkt door een cijfer en letter. Met behulp van een plattegrond met een route waarlangs de sneeuwpoppen te vinden zijn gaan de kinderen op stap. Er staan geen huisnummers op vermeld, want “er moet natuurlijk nog wel wat te zoeken blijven”. De gevonden zin kan in een persoonlijk bericht naar de Facebookpagina van Sneeuwpoppenroute Halsteren doorgestuurd worden. Je maakt dan kans op een prijs.

Scholensluiting

Oerlemans, moeder van twee kinderen, is van mening dat het niet goed is voor kinderen om alleen maar achter de computer te zitten. Tijdens de lockdown en scholensluiting is het des te belangrijker dat de kinderen de buitenlucht opzoeken. Ze staat zelf voor de klas en vond dat er niet alleen in de kerstvakantie, maar ook in de “rustig en stille” periode daarna iets gedaan moest worden. Tot 19 januari -of als de scholen weer open gaan- kun je speuren naar letters en cijfers op de diverse sneeuwpoppen.