Halsteren

‘Optische versmalling moet Steenbergseweg veiliger maken’

Omwonenden ervaren verkeersoverlast bij de Steenbergseweg, aldus de VVD en PvdA. (Foto Google StreetView)

Han Verbeem Han Verbeem

Omwonenden van de Steenbergseweg in Halsteren zijn de verkeersoverlast méér dan beu, constateren de Bergse VVD en PvdA. Daarom willen beide fracties dat het college van B&W maatregelen neemt. Zoals de invoering van een inhaalverbod en het ‘optisch versmallen’ van de weg door de wegstrepen aan te passen. “In het verleden zijn bij de aanleg van de A4 beloftes gedaan over het verkeersluwer maken van de Steenbergseweg”, zo schrijven Dominique Hopmans (VVD) en Joey van Aken (PvdA).

Optrekkende auto’s

Het gaat om het gedeelte vanaf de rotonde bij de Wouwseweg tot aan de rotonde bij Sportpark de Beek. “Met grote regelmaat ervaren omwonenden overlast van optrekkende auto’s die met hoge snelheid voorbij razen”, merken de twee raadsleden op. En van een verkeersluwe straat merken ze maar weinig. Integendeel, stellen ze, door de extra afslag voor de Lidl bij de Nijverheidsweg zou de Steenbergseweg juist nóg gevaarlijker geworden zijn. “Omdat de t-splitsing leidt tot onverwachte situaties zoals het invoegen van auto’s, met alle gevolgen van dien.”

Halsterseweg-Noord

Bij de aanleg van de rotonde had ook de verkeerssituatie van de Steenbergseweg aangepakt kunnen worden, maar dat is volgens het tweetal niet gebeurd. Zij willen van het Bergse college weten of de weg alsnog aangepast kan worden. Volgens Hopmans en Van Aken zou de geplande herinrichting van de Halsterseweg-Noord daarvoor een ‘opportuun moment’ zijn.