Ossendrecht

Ossendrechts bedrijf loont fikse beloning uit om daders brand te vinden

Foto brand: 112 Markiezaten

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Afgelopen weekend gingen aan de Molenbosstraat in Ossendrecht twee bedrijfswagens in rook op. De brandweer kon niet voorkomen dat het vuur er weinig van over liet. De ondernemer wil dat de daders gevonden worden en looft 10.000 euro uit voor de tip die hiertoe leidt.

Door: Hans-Jorg van Broekhoven

In eerste instantie was niet duidelijk hoe de brand was ontstaan. De brandweer en politie konden daar ook later geen uitsluitsel over geven maar onderzoek door de verzekeraar deed dat wel: het is aangestoken. Er werden zelfs nog een olievat en benzine gevonden en het grote vermoeden is dat de brand eigenlijk groter had moeten worden en zelfs het pand moest aansteken.

Teddybeer

Het betreffende bedrijf, Dogmeat BV, heeft inmiddels aangekondigd met een beloning te komen voor de tip die naar de brandstichters leidt. Een woordvoerder vertelt dat op camerabeelden te zien is dat ze gestoord werden omdat er een auto aan kwam. Dat is waarschijnlijk de reden geweest dat het bij twee van de vijf bestelwagens bleef, en niet ook een papiercontainer en het pand zelf in vlammen opgingen.

Hij vertelt dat de politie heeft laten weten het niet relevant genoeg te vinden om een onderzoek in te stellen, terwijl er camerabeelden zijn waarop te zien is hoe de daders te werk gingen. Dus doet het bedrijf het nu zelf. Daarom is de oproep gedaan aan getuigen of mensen die beelden dan wel andere informatie hebben om zich te melden. Bang voor problemen is men niet. Wat ze gaan doen als de daders gevonden zijn, wordt in het midden gelaten. “We gaan er waarschijnlijk een teddybeer afgeven”, klinkt het veelbetekenend…