Halsteren

Oud-burgemeester Ans van den Berg heeft eigen brug op Fort de Roovere

Redactie Redactie

De nieuw aangelegde brug bij Fort de Roovere in Halsteren draagt vanaf nu de naam van oud-burgemeester Ans van den Berg. Vrijdagmiddag werd ze verrast door burgemeester Frank Petter van de gemeente Bergen op Zoom. In de stromende regen werd de naam onthuld.

 

 

 

 

 

 

Van den Berg kreeg deze verrassing als dank voor haar jarenlange inzet voor de stichting Vrienden van de West-Brabantse Waterlinie. Bij haar afscheid, achttien jaar geleden, had ze maar één wens en dat was dat de West-Brabantse Waterlinie zichtbaar werd gemaakt voor iedereen.

Grote bijdrage

En die wens heeft Van den Berg in vervulling zien gaan. Fort de Roovere in Halsteren, de Waterschans in Bergen op Zoom en Fort Henricus in Steenbergen zijn allemaal gerestaureerd en laten de geschiedenis weer tot leven komen. En daar heeft Van den Berg met haar stichting een grote bijdrage aan geleverd.

Geschiedkundige Kring

Vrijdagmiddag kwam de stichting voor het laatst samen in De Schaft op Fort de Roovere. Want nu de verdedigingswerken van de West-Brabantse Waterlinie weer zichtbaar zijn, gaat de stichting Vrienden van de West-Brabantse Waterlinie op in de Geschiedkundige Kring.